Przegląd Gastronomiczny

Dręczmy zwierzęta

V Międzynarodowy Konkurs Kulinarny "Smak Gościnności 2019"

V Międzynarodowy Konkurs Kulinarny "Smak Gościnności 2019. Małopolskie produkty tradycyjne i regionalne".

Małopolska Szkoła Gościnności, jako Instytucja Województwa Małopolskiego, postanowiła włączyć się w akcję upowszechniania lokalnych produktów żywnościowych. Istotą Konkursu jest promowanie i kultywowanie regionalnych i tradycyjnych produktów Małopolski, ochrona kulinarnego dziedzictwa kulturowego, a co za tym idzie - pogłębienie wiedzy na temat produktów regionalnych i tradycyjnych wśród młodzieży.

Uczniowie szkół gastronomicznych, do których skierowany jest Konkurs mają okazję do rozwoju swoich zainteresowań kulinarnych, pobudzenia kreatywności i pomysłowości w kuchni oraz indywidualnej oceny swoich umiejętności.

W poprzednich edycjach Konkursu tematami przewodnimi były: jabłko z Raciechowic, charsznicka kapusta, jagnięcina podhalańska, Fasola Piękny Jaś z Doliny Dunajca. Tegoroczne zmagania kulinarne skupią się wokół Suski sechlońskiej – śliwki podwędzanej -  produktu regionalnego województwa małopolskiego.

Organizatorem Konkursu jest Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Tytusa Chałubińskiego Małopolska Szkoła Gościnności w Myślenicach.

Regulamin                       

Program

pg 560

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

 Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresemhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.