Przegląd Gastronomiczny

SMAKI GALICJI

1. edycja Konkursu Kulinarnego w Cieszanowie „SMAKI GALICJI”.

Cieszanów  baner3 6MB

 

Konkurs przeprowadzony będzie w Gorajcu (gmina Cieszanów) 14 lipca br. Zwycięzca konkursu nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

Głównym celem konkursu jest aktywizacja społeczna oraz budowanie świadomości w środowisku lokalnym odnośnie walorów i promocji produktów regionalnych. Propagując zdrową żywność przy wykorzystaniu 6 produktów regionalnych producentów, zakłada się wsparcie rozwoju społeczno – gospodarczego na obszarach wiejskich. Obowiązkowymi produktami do przygotowania zupy są: żeberka wieprzowe (surowe), masło tradycyjne (polskie), kapusta (dowolny rodzaj), kminek zwyczajny (świeży lub suszony). Do dania drugiego niezbędne będą produkty: boczek surowy (ze skórą bez kości), marchew (polskie odmiany), ziemniaki (polskie odmiany), pokrzywa zwyczajna.

Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy m.in.: Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej oraz Polskiej Izby Produktu Regionalnego
i Lokalnego.

Materiały do pobrania:

1. Regulamin konkursu kulinarnego "Smaki Galicji"

2. Arkusz zgłoszeniowy konkursu kulinarnego "Smaki Galicji"

 

pg 560

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

 Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresemhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.