Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Nowości w ofercie Bonduelle Food Service

Firma Bonduelle to największy producent warzyw przetworzonych na świecie. W  świecie, w którym każdy coraz bardziej troszczy się o zdrowie i równowagę wewnętrzną, a warzywa i rośliny stanowią zasadniczy element codziennej diety. Firma Bonduelle zobowiązuje się dostarczać to, co w warzywach najlepsze. Aby zapewnić doskonałą jakość, firma kontroluje uprawy warzyw na każdym etapie począwszy od zasiewu, aż do zbioru. 

Ponad 160-letnie doświadczenie zobowiązuje, dlatego firma Bonduelle stale wprowadza innowacje. Na rynku HoReCa z pewnością do największych z nich należą mrożone warzywa gotowane na parze  oraz pepitki w kategorii warzyw ambient.  Ale to nie wszystko…

Mix kasz z cieciorką i jarmużem lub z cukinią grillowaną z dodatkiem oliwy z oliwek

Firma Bonduelle Food Service połączyła najlepsze kasze z warzywami i ziarnami w idealnych proporcjach. Tak powstała propozycja produktów roślinnych, idealnych jako samodzielne dania wegetariańskie lub jako dodatek do mięs i ryb.

Produkty typu READY TO EAT są gotowe do spożycia tuż po rozmrożeniu i nie wymagają obróbki termicznej. Mają bogaty skład, m.in. quinoa, pestki dyni, jarmuż, edamame i co najważniejsze, nie wymagają przyprawiania.

Smooxie – just mix and get smoothies!

Firma Bonduelle Food Service oferuje nową gamę produktów do przygotowania smoothies.

Trzy smaki, trzy kolory – wiele możliwości! 

Owoce i warzywa zostały zmiksowane i uformowane w małe, wygodne kostki, a następnie zamrożone. 

Każdy wariant Smooxie to wyłącznie naturalne składniki w idealnych proporcjach z drobinkami owoców, warzyw i bez dodatku cukru.

Gama Smooxie to wygodne porcje, oszczędność czasu i łatwo policzalny food cost. 

Produkty są łatwe do przygotowania: wystarczy je rozmrozić, połączyć z wodą lub sokiem, wymieszać i gotowe! Produkty nie wymagają użycia sprzętu.

Aktualności

VIII Konkurs Polskich Win

Rusza ósma edycja Konkursu Polskich Win organizowanego przez Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy „Vinum pro Cultura” oraz Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Konkurs odbędzie się w dniach 5 –

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2021

10 lipca odbędą się Mistrzostwa Polski Sommelierów. Konkurs zostanie przeprowadzonyw salach warszawskiego Hotelu Regent. Organizatorem cyklicznych zawodów jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Zgodnie ze standardami Międzynarodowego

Festiwal Smaków w Cieszanowie

W ramach Festiwalu Smaków w Cieszanowie 26.06.2021 r. odbędzie się konkurs kulinarny „Smaki Galicji”, który nominowany jest do prestiżowego Konkursu Pucharu Polski. Konkurs ten odbędzie

Zostań piekarzem!

Chcesz zdobyć lub uzupełnić swoje kwalifikacje? Jesteś osobą bezrobotną? Już teraz rozpocznij naukę na bezpłatnym, rocznym Kwalifikacyjnym Kursie Zawodowym w Zespole Szkół Gastronomicznych w Krakowie.

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok. 117
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 19 24
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron