Przegląd Gastronomiczny

BANER EG PRZEGLAD GASTRONOMICZNY

FKG BANER

Rada Promocji Żywności Prozdrowotnej

W dniu 22 czerwca br. w siedzibie Stowarzyszenia odbyło się posiedzenie Rady Naukowej przy Radzie Promocji Żywności Prozdrowotnej.
Rada Naukowa przy Radzie Promocji Żywności Prozdrowotnej składa si ę z szerokiego grona wybitnych przedstawicieli nauk związanych z branżą rolno-spożywczą. Pracom Rady Naukowej przewodniczy prof. dr hab. Danuta Kołożyn – Krajewska z SGGW w Warszawie.

Na wstępie posiedzenia Prezes Zarządu Głównego SITSpoż. Bronisław Wesołowski uroczyście wręczył powołania członkom Rady Naukowej. W dalszej części członkowie Rady Naukowej nakreślili wstępne założenia działalności.

Skład Rady Naukowej przy Radzie Promocji Żywności Prozdrowotnej Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego:

  1. Marcin Bombrych – Dyrektor Generalny Głównego Inspektoratu Sanitarnego
  2. prof. dr hab. inż. Eugeniusz Chyłek - Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Departament Strategii, Analiz i Rozwoju
  3. prof. dr hab. Marek Cierach - Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy, Bydgoszcz
  4. prof. dr hab. Janusz Czapski - Uniwersytet Przyrodniczy, Poznań
  5. prof. dr hab. Zbigniew Dolatowski - Uniwersytet Przyrodniczy, Lublin
  6. dr inż. Danuta Gajewska - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
  7. prof. dr hab. Jan Gawęcki - Uniwersytet Przyrodniczy, Poznań
  8. Barbara Jaworska-Łuczak - Wiceprezes Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych
  9. Paweł Kocon – Dyrektor Biura Rozwoju Rynku; Agencja Rynku Rolnego
  10. prof. dr hab. Danuta Kołożyn – Krajewska - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
  11. dr inż. Karol Krajewski - Państwowa Wyższa Szkoła Wschodnioeuropejska, Przemyśl
  12. prof. dr hab. Krzysztof Krygier - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
  13. prof. dr hab. Andrzej Lenart - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
  14. dr Jacek Leonkiewicz – Animals by Products – Polski Związek Przetwórców , Warszawa
  15. płk prof. nadzw. dr hab. med. Leszek Markuszewski Dyrektor Narodowego Instytutu Geriatrii, Reumatologii i Rehabilitacji ,Warszawa
  16. Monika Niewiarowska – Główny Analityk w Biurze Wspierania Konsumpcji; Agencja Rynku Rolnego, Warszawa
  17. dr n. med. Jarosław Jan Pinkas –Sekretarz Stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów
  18. dr hab. inż. prof. SGGW - Antoni Pluta Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
  19. Marek Posobkiewicz - Główny Inspektor Sanitarny, Warszawa
  20. mgr inż. Małgorzata Pucek - Centrum Doradztwa Rolniczego, Brwinów
  21. dr inż. prof. IBPRS Marian Remiszewski - Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, Poznań
  22. dr inż. Piotr Szymański - Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, Warszawa
  23. prof. dr hab. Tadeusz Trziszka - Uniwersytet Przyrodniczy, Wrocław
  24. prof. dr hab. Bożena Waszkiewicz – Robak - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

 Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresemhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.