Przegląd Gastronomiczny

MADE FOR Restaurant w Warszawie

 

Konferencja MADE FOR Restaurant

Już 18 listopada w Centrum Praskim Koneser w Warszawie pod hasłem „International Challenge” odbędzie się międzynarodowa edycja konferencji MADE FOR Restaurant. 

MADE FOR Restaurant baner

 

 

Tematem przewodnim wydarzenia będą „Innowacje w gastronomii – biznes czy prowokacja?”, prezentowane z różnych, międzynarodowych perspektyw. Całości dopełniać będzie perspektywa polskich ekspertów (restauratorów, szefów kuchni, naukowców oraz producentów) analizujących, w jaki sposób globalizacja wpływa na kształt lokalnego rynku, który powinien z ofertą dostosowywać się do międzynarodowych standardów i wymogów.

Warszawska scena to 3 strefy - BIZNESU, INSPIRACJI i DEGUSTACJI, a na każdej z nich odbędą wyjątkowe prelekcje, warsztaty oraz kulinarne niespodzianki.
Kto pojawi się na warszawskiej scenie MADE FOR Restaurant?
Zagraniczni Eksperci:
- Charles Spence (Wielka Brytania) - autor książki “Gastrofizyka. Nowa wiedza o jedzeniu.”
- Dymitr Borysow (Ukraina) - jeden z najbardziej znanych, innowacyjnych oraz odpowiedzialnych społecznie biznesmenów Ukrainy,
- Dalad Kambhu (Niemcy) - urodzona w Stanach Zjednoczonych i wychowana w Bangkoku szefowa kuchni i właścicielka gwiazdkowej restauracji Kin Dee w Berlinie,
- Diego Prado (Hiszpania) - hiszpański szef kuchni i ekspert kulinarny w dziedzinie fermentacji,
- Michel Moran (Francja/Polska) - Francuz od lat związany z Polską i restauracją Bistro de Paris,
- Cristian Gadau (Włochy) i Joanna Ślusarczyk (Polska), przedstawiciele The Best Chef - internetowej społeczności najlepszych szefów kuchni,
- Niko Slavnic (Słowenia), CEO InYourPocket City Guides oraz dyrektor projektu The Slovenia Restaurant Awards,
- Ciprian Nicolescu (Rumunia), szef kuchni z Rumunii, który swoją karierę rozpoczął 28 lat temu, dużą jej część budując w Stanach Zjednoczonych i Londynie.

Polscy Restauratorzy to m.in.:
- Daniel Pawełek - Warszawa m.in. Koneser Grill i wiele innych restauracji
- Jolanta Jurkowlaniec – Wrocław, Dinette
- Radek Fronc - Kraków m.in. Szara Gęś i wiele innych restauracji
- Piotr Popiński – Warszawa Dom Wódki i wiele innych restauracji
- Wiesław Prusiecki- Citi Park Poznań, a w tym Cucina i wiele innych restauracji

Degustacje przygotują m.in. Daniel Pawełek - Koneser Grill, Oliwia Bernady - grupa hoteli Arche, Anna Klejman - LAS, Arkadiusz Żochowski i pracujący z nim Michał Gniadek – Zoni oraz WuWu, Jarek Walczyk ( Pink Lobster) ponadto angażują się koncepty Syreni Śpiew (Norbert Redkie i Hubert Karsz) i ORZO (Tadeusz Muller).

Prestiż i poziom merytoryczny konferencji podniosą wyjątkowi Partnerzy - Akademia Leona Koźmińskiego, Guest Experience Think Tank Academy oraz Instytut Kulinarny Transgourmet.


Szczegółowy program wydarzenia na stronie organizatora:
https://forsolutions.pl/warszawa-11-2019-program-konferenc…/

pg 560

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

 Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresemhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.