Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Zostań piekarzem!

Chcesz zdobyć lub uzupełnić swoje kwalifikacje? Jesteś osobą bezrobotną? Już teraz rozpocznij naukę na bezpłatnym, rocznym Kwalifikacyjnym Kursie Zawodowym w Zespole Szkół Gastronomicznych w Krakowie.

Dorośli pragnący zdobyć zawód piekarza mają teraz okazję, aby bezpłatnie ukończyć kurs zawodowy. W tym roku, pierwszy raz w Krakowie, jest okazja aby zacząć przygodę z piekarstwem od podstaw – od zdobycia zawodu w ramach kwalifikacyjnego kursu zawodowego.

Trwa boom na pieczywo rzemieślnicze. Co chwila otwierają się nowe piekarnie z ręcznie wytwarzanym chlebem. Szkolnictwo również odpowiedziało na rynkowe zapotrzebowanie na tego typu wyroby – rozpoczął się nabór ochotników do bezpłatnej nauki zawodowej. To bezprecedensowa sytuacja dla Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie, gdzie po raz pierwszy w historii ma szansę rozpocząć naukę klasa, która szkolić się będzie w zawodzie piekarza (PIEKARZ SPC.03 Produkcja wyrobów piekarskich). Warunkiem jest zebranie 20 chętnych.

Nauka potrwa rok (II semestry) i odbywać się będzie stacjonarnie – zajęcia planowane  są na czwartek, piątek po południu i sobotę od rana. Warunkiem zaliczenia nauki jest obecność minimum na 50% zajęć. Samo nauczanie jest w 100% bezpłatne. Jedynym kosztem własnym jest orzeczenie od lekarza medycyny pracy.

Uwaga: Zapisy trwają do 30 czerwca 2021.

Więcej informacji, regulamin rekrutacji: https://zsg1.pl/kursy-zawodowe/

Fot. pixabay

Aktualności

VIII Konkurs Polskich Win

Rusza ósma edycja Konkursu Polskich Win organizowanego przez Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy „Vinum pro Cultura” oraz Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Konkurs odbędzie się w dniach 5 –

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2021

10 lipca odbędą się Mistrzostwa Polski Sommelierów. Konkurs zostanie przeprowadzonyw salach warszawskiego Hotelu Regent. Organizatorem cyklicznych zawodów jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Zgodnie ze standardami Międzynarodowego

Festiwal Smaków w Cieszanowie

W ramach Festiwalu Smaków w Cieszanowie 26.06.2021 r. odbędzie się konkurs kulinarny „Smaki Galicji”, który nominowany jest do prestiżowego Konkursu Pucharu Polski. Konkurs ten odbędzie

Zostań piekarzem!

Chcesz zdobyć lub uzupełnić swoje kwalifikacje? Jesteś osobą bezrobotną? Już teraz rozpocznij naukę na bezpłatnym, rocznym Kwalifikacyjnym Kursie Zawodowym w Zespole Szkół Gastronomicznych w Krakowie.

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok. 117
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 19 24
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron