Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Zaproszenie na Big Greek Week

31 stycznia odbędzie się druga edycja najsłynniejszej greckiej imprezy w Warszawie. Big Greek Week to showroom win, możliwość spotkania z greckimi winiarzami oraz uczestnictwa w seminarium „The Wine Side of Crete” prowadzonego przez Apostolosa Alexakisa, wiceprezydenta Wines of Crete.

Podczas wydarzenia pojawią się m.in. przedstawiciele następujących winnic: Ktima Kir-Yianni, Domaine Sigalas, Alexakis Winery, Ktima Toplou, Ktima Malamatina, Ktima Biblia Chora, Domaine Costa Lazaridi, Ktima Gerovassiliou, Alpha Estate, Domaine Skouras, Ktima Kechris, Mega Spileo/Cavino, Oenops Wines, Idaia Wines, Samartzis Winery, Jima Winery, Ktima Pavlidis, Nikolou WInery, Agrunion of Heraklion, Hatzimichalis Winery & Gaia Wines/Wina Grecji, Douloufakis Winery & Sclavos Wines/Vininova. Łącznie będzie ponad 160 win do spróbowania.

Organizatorem Big Greek Week jest Slow Guide/Collegium Vini.

Praktyczne informacje

Gdzie: Sklep Vitkac (5 piętro), ul. Bracka 9, Warszawa

Kiedy: 31 stycznia 2024, godz. 11.30 – 19.00

Wstęp wolny, wymagana rejestracja.

Część przeznaczona dla branży i mediów odbędzie się w godzinach 11.30-15.30, natomiast dla miłośników wina w g. 15.30-19.00

Szczegóły: https://collegiumvini.pl/big-greek-week-2024/

Serdecznie zapraszamy w imieniu organizatorów!

Strona wydarzenia na FB:

FB wydarzenie: https://www.facebook.com/events/6849580401817272/

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron