Misją Kongresu Szefów Kuchni jest wspieranie rozwoju branży gastronomicznej. Kongres ma również na celu zwrócenie uwagi na to, jak trudne jest w praktyce wykonywanie zawodu kucharza, a w szczególności szefa kuchni.
Kongres Szefów Kuchni to wydarzenie w pełni skierowane do szefów kuchni. Uczestniczący w nim kucharze przyjeżdżają z całej Polski, aby wymienić się doświadczeniami oraz wysłuchać szeregu merytorycznych wystąpień, a także zapoznać się z wyselekcjonowaną ofertą dostawców dla branży HoReCa. Istotnymi elementami tego wydarzenia są: bogaty program merytoryczny, branżowe debaty i możliwość poznania oferty najciekawszych dostawców. Kongres stał się również ważnym dla szefów kuchni spotkaniem towarzyskim. W jego trakcie możliwa jest wymiana opinii i doświadczeń z kolegami i koleżankami po fachu. W ostatnich latach ten aspekt zyskiwał na znaczeniu.
Szefowie kuchni każdego dnia poddawani są dużej presji czasu, a ich praca jest nieustannie oceniana. Długie godziny pracy w kuchni oraz jej niezwykła intensywność wymagają odporności fizycznej i psychicznej. Dlatego możliwość wymienienia opinii i wzajemne wsparcie mają kluczowe znaczenie dla dobrego samopoczucia przedstawicieli zawodu. Raz w roku jest to możliwe, właśnie podczas Kongresu Szefów Kuchni.
W trakcie tegorocznego edycji wydarzenia poruszone zostaną zagadnienia z zakresu kuchni polskiej, gastronomicznego rynku pracy, kreatywności, przywództwa, technologii, jakości i bezpieczeństwa oraz najistotniejszych trendów rynkowych. Na scenie wystąpią ekonomiści i eksperci biznesowi, aby podzielić się wiedzą z zakresu zarządzania. Nie zabraknie też rozpoznawalnych szefów kuchni.
Ważnymi elementami w pracy szefa kuchni są: umiejętność pracy w zespole, zarządzanie finansami, kompetencje organizacyjne, skuteczna komunikacja, znajomość kultur i kuchni świata, a także tajników naszej rodzimej, tradycyjnej kuchni polskiej. Ciągłe rozwijanie wspomnianych umiejętności jest niezbędne do osiągnięcia sukcesu. Dlatego w trakcie Kongresu Szefów Kuchni istnieje możliwość rozwijania i pogłębiania wiedzy na wspomniane tematy. Dla szefów kuchni i ich zastępców udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Należy pamiętać jednak, że rejestracja jest obowiązkowa. Uwaga: panel rejestracyjny otwarty będzie jedynie do 10 października 2021!
Partnerzy Strategiczni Kongresu Szefów Kuchni 2021: Hendi, Grafen, Fine Dine.
„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.
Panel rejestracyjny Kongresu Szefów Kuchni: www.kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie.
Więcej informacji: www.kongresszefowkuchni.pl
Kongres Szefów Kuchni
Termin: 12 października 2021
Miejsce: EXPO XXI, Warszawa
#szacunekdlaszefa #kongresszefowkuchni #edukacja