Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię
Rada programowa
prof. dr hab. Krystyna Gutkowska (przewodnicząca Rady)
prof. zwycz. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska
dr inż. Elżbieta Polak
Marek Posobkiewicz
Jarosław Uściński
Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"
Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.
Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.
Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.
Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.
ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322 01-595 Warszawa