Znamy skład Jury oceniającego konkursowe potrawy z karpiem w roli głównej, podczas tegorocznej edycji Konkursu “Czas na rybę!”.
Tak jak zapowiadano, będzie profesjonalnie, obiektywnie i międzynarodowo!
Jest jeszcze czas, żeby dołączyć do grona uczestników! Organizatorzy czekają na zgłoszenia do 13 września 2024 r. W konkursowej potrawie musi się znaleźć karp opolski oraz warzywa kiszone z Gospodarstwa Rolnego Michała Sznajdera. Jeśli uczestnicy będą używali produktów tłuszczowych – zapewni je firma Bunge – właściciel marki Kruszwica. Najwyższej jakości przypraw dostarczy firma Darpol.
Jury Konkursu dla profesjonalistów, który odbędzie się 5.10.2024 r.
Marcin Bielec, Jean Bos, Krzysztof Gawlik, Wojciech Harapkiewicz, Wolfgang P. Menge, Joanna Ochniak, Marcin Przybysz, Giancarlo Russo, Marcin Soból, Robert Sowa, Paweł Stawicki, Krzysztof Robert Szulborski, Jarosław Uściński, Jarek Walczyk
Jury Konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych, który odbędzie się 4.10.2024
Janusz Garncarczyk, Radosław Kłapacz, Krzysztof Malinowski, Marek Namysłowski, Joanna Ochniak, Artur Piotrowski, Krzysztof Wierzba
Jest o co walczyć!
Nie tylko prestiż i dobra zabawa!
Profesjonaliści walczą o nominację do Kulinarnego Pucharu Polski oraz nagrodę o wartości 8.000,- zł. Dodatkowo firma UNOX zaprasza laureatów na zwiedzanie fabryki pieców we Włoszech!
Uczniowie mają do wygrania nagrody o wartości do 2.400,- zł oraz minimalnie tygodniowy staż u szefa kuchni ze stowarzyszenia Euro-Toques Polska.
Partnerzy wydarzenia
Podczas wydarzenia partnerzy będą prezentowali swoje produkty i ofertę. Będzie to doskonała okazja do nawiązania relacji biznesowych między innymi z: właścicielem Hotelu Jakubus – firmą Osadkowski sp. z o.o., producentem pieców konwekcyjnych – firmą UNOX, dystrybutorem sprzętu gastronomicznego – RM Gastro, producentem porcelany Lubiana, producentem soków – Purena, dystrybutorem przypraw – firmą Darpol, producentem produktów tłuszczowych – firmą Bunge, dystrybutorem japońskich noży KAI – Home Brand, producentem sprzętu gastronomicznego Heinzelmann.
Lista partnerów jest otwarta do 10 września! Zainteresowanych współpracą prosimy o kontakt telefoniczny: 535 380 010.
Informacje o Konkursie
Informacje o konkursie można znaleźć:
- na stronie: https://czasnarybe.opolskieryby.pl/
- na FB: https://www.facebook.com/CzasNaRybe
- bezpośrednio u Organizatorów:
- Aleksandra Czerkawska – tel. 535 380 010, Kamil Klekowski -tel. 790 247 247