Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Czas na rybę! Znamy skład jury

Znamy skład Jury oceniającego konkursowe potrawy z karpiem w roli głównej, podczas tegorocznej edycji Konkursu “Czas na rybę!”.

Tak jak zapowiadano, będzie profesjonalnie, obiektywnie i międzynarodowo!
Jest jeszcze czas, żeby dołączyć do grona uczestników! Organizatorzy czekają na zgłoszenia do 13 września 2024 r. W konkursowej potrawie musi się znaleźć karp opolski oraz warzywa kiszone z Gospodarstwa Rolnego Michała Sznajdera. Jeśli uczestnicy będą używali produktów tłuszczowych – zapewni je firma Bunge – właściciel marki Kruszwica. Najwyższej jakości przypraw dostarczy firma Darpol.

Jury Konkursu dla profesjonalistów, który odbędzie się 5.10.2024 r.

Marcin Bielec, Jean Bos, Krzysztof Gawlik, Wojciech Harapkiewicz, Wolfgang P. Menge, Joanna Ochniak, Marcin Przybysz, Giancarlo Russo, Marcin Soból, Robert Sowa, Paweł Stawicki, Krzysztof Robert Szulborski, Jarosław Uściński, Jarek Walczyk

Jury Konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych, który odbędzie się 4.10.2024

Janusz Garncarczyk, Radosław Kłapacz, Krzysztof Malinowski, Marek Namysłowski, Joanna Ochniak, Artur Piotrowski, Krzysztof Wierzba

Jest o co walczyć!

Nie tylko prestiż i dobra zabawa!

Profesjonaliści walczą o nominację do Kulinarnego Pucharu Polski oraz nagrodę o wartości 8.000,- zł. Dodatkowo firma UNOX zaprasza laureatów na zwiedzanie fabryki pieców we Włoszech!

Uczniowie mają do wygrania nagrody o wartości do 2.400,- zł oraz minimalnie tygodniowy staż u szefa kuchni ze stowarzyszenia Euro-Toques Polska. 

Partnerzy wydarzenia

Podczas wydarzenia partnerzy będą prezentowali swoje produkty i ofertę. Będzie to doskonała okazja do nawiązania relacji biznesowych między innymi z: właścicielem Hotelu Jakubus – firmą Osadkowski sp. z o.o., producentem pieców konwekcyjnych – firmą UNOX, dystrybutorem sprzętu gastronomicznego – RM Gastro, producentem porcelany Lubiana, producentem soków – Purena, dystrybutorem przypraw – firmą Darpol, producentem produktów tłuszczowych – firmą Bunge, dystrybutorem japońskich noży KAI – Home Brand, producentem sprzętu gastronomicznego Heinzelmann.

Lista partnerów jest otwarta do 10 września! Zainteresowanych współpracą prosimy o kontakt telefoniczny: 535 380 010.

Informacje o Konkursie

Informacje o konkursie można znaleźć:

Aktualności

Soft&Sweet Inspiration Day

Firma Primulator zaprasza wszystkich właścicieli cukierni, kawiarni, piekarni oraz sklepów convenience na wyjątkowe wydarzenie – Soft&Sweet Inspiration Day, które odbędzie się 4-5 lutego 2025 roku w

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content