Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS

Gelato Festival to seria międzynarodowych wydarzeń poświęconych sztuce tworzenia rzemieślniczych lodów, które rozpoczęły się we Włoszech i z biegiem lat przerodziły się w globalny festiwal. Jego celem jest nie tylko promocja wyjątkowego smaku gelato, ale również wspieranie i rozwijanie umiejętności lodziarzy z całego świata. Główne zawody, Gelato Festival World Masters, stanowią najważniejszy punkt na mapie wydarzeń branży lodziarskiej, oferując uczestnikom szansę na zdobycie prestiżowego tytułu najlepszego lodziarza świata.

Miłośnicy lodów oraz pasjonaci rzemieślniczych smaków z Polski nie mogą przegapić tego wyjątkowego wydarzenia! Już 29 października br. w Łodzi odbędą się polskie eliminacje do Gelato Festival World Masters 2024, które będą miały miejsce w siedzibie renomowanej firmy Primulator.

Primulator, będący wiodącym dostawcą technologii i maszyn dla branży gastronomicznej, jest gospodarzem tego prestiżowego wydarzenia, które zgromadzi najlepszych polskich lodziarzy. To tutaj, w sercu Polski, odbędzie się walka o tytuł najlepszego lodziarza w kraju i szansę na reprezentowanie Polski na światowym finale we Włoszech.

Co czeka uczestników i gości?

Polskie eliminacje Gelato Festival to nie tylko zawody, ale również prawdziwe święto dla wszystkich miłośników lodów. Zarówno uczestnicy, jak i widzowie mogą liczyć na wyjątkowe atrakcje. Uczestnicy będą mieli okazję zaprezentować swoje umiejętności w tworzeniu gelato, a jury, złożone z wybitnych znawców branży, oceni ich kompozycje pod kątem smaku, wyglądu i innowacyjności.

Każdy z lodziarzy będzie musiał stworzyć autorskie smaki, które nie tylko zadowolą podniebienia jury, ale także oddadzą esencję tego, co w gelato najważniejsze: jakość składników, pasję twórcy oraz umiejętność balansowania smaków. Wśród kryteriów oceny znajdą się również takie aspekty jak prezentacja lodów oraz kreatywne podejście do tradycyjnych receptur.

Dla publiczności będzie to doskonała okazja, by przyjrzeć się z bliska procesowi tworzenia prawdziwego włoskiego gelato, a także skosztować najróżniejszych kompozycji smakowych, które przygotują mistrzowie lodziarstwa. Tego dnia Łódź stanie się prawdziwym centrum rzemieślniczej sztuki tworzenia lodów, oferując niepowtarzalne wrażenia dla wszystkich obecnych.

Gelato Festival to wyjątkowa okazja nie tylko dla zawodników, ale także dla osób interesujących się branżą gastronomiczną oraz wszystkich miłośników lodów. To wydarzenie, które nie tylko promuje najwyższej jakości produkty, ale także łączy społeczność lodziarzy z całego świata. Udział w festiwalu pozwala na zdobycie cennych doświadczeń, nawiązanie kontaktów z innymi pasjonatami lodów oraz na rozwój zawodowy.

Dla lodziarzy jest to także szansa na zaprezentowanie swojej pracy na arenie międzynarodowej i walka o tytuł mistrza świata. Polskie eliminacje to zatem pierwszy krok na drodze do globalnego sukcesu, który może zmienić przyszłość niejednego rzemieślnika.

Gelato Festival to jedno z najważniejszych wydarzeń w branży lodziarskiej, które promuje nie tylko włoską tradycję, ale także kreatywność i innowacyjność lodziarzy z całego świata. Polskie eliminacje, które odbędą się 29 października w Łodzi, to niepowtarzalna okazja, by zobaczyć mistrzów lodziarstwa w akcji i spróbować wyjątkowych smaków. To także szansa dla polskich rzemieślników, by zdobyć międzynarodowy prestiż i walczyć o tytuł najlepszego lodziarza na świecie.

Facebook: Gelato Festival World Masters

Instagram: Gelato Festival World Masters

 

Aktualności

GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS

Gelato Festival to seria międzynarodowych wydarzeń poświęconych sztuce tworzenia rzemieślniczych lodów, które rozpoczęły się we Włoszech i z biegiem lat przerodziły się w globalny festiwal.

Nagrody AIG Prix i AIX Coquinaria

10 października w Hotelu H15 Boutique w Warszawie odbyła się uroczysta ceremonia wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Wśród gości znaleźli się m. in.

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron