Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

KULINARIA W KSZTAŁTOWANIU PRODUKTU TURYSTYCZNEGO

Szanowni Państwo,
Z przyjemnością informujemy o planowanej na 17.04.2018 roku konferencji organizowanej przez Uczelnię – Szkołę Główną Turystyki i Rekreacji.

KULINARIA W KSZTAŁTOWANIU PRODUKTU TURYSTYCZNEGO
TEORIA I PRAKTYKA

Cel konferencji:
Celem konferencji jest integracja środowiska naukowców zajmujących się tematyką produktu turystycznego o charakterze kulinarnym, przedstawienie współczesnych poglądów na temat stanu i perspektyw rozwoju turystyki kulinarnej, zaprezentowanie zagadnień teoretycznych, możliwości i ograniczeń w warunkach polskich oraz zwrócenie uwagi na dobre praktyki z zagranicy. Konferencja będzie także okazją do spotkania się i zaprezentowania potencjału rozwoju turystyki kulinarnej w Polsce.
Zagadnienia:

  1. Miejsce kulinariów w turystyce.
  2. Kulturowa wartość kulinarnego produktu turystycznego
  3. Obiekt hotelarski na szlaku kulinarnym
  4. Przykłady produktów
  5. Tworzenie innowacyjnych produktów turystycznych
  6. Organizacja i zarządzanie szlakiem kulinarnym
  7. Turystyka kulinarna w Polsce i na świecie
  8. Produkt turystyczny jako wydarzenie.

Aktualności

Przegląd Gastronomiczny 2/2024

Nowy numer „PG” 2/2024 Dostęp on-line do wybranych artykułów możliwy jest na stronie portalu naszego Wydawcy 3 TARGI Mistrzowie i profesjonaliści GASTROTARGI SMAKKi 2024  

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2024

Premiera XIII edycji Przewodnika Poland 100 Best Restaurants, który tworzy kulinarną mapę Polski, ogłoszenie listy 100 najlepszych restauracji w Polsce i wręczenie nagród dla szefów

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron