Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

X Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

Już 2 czerwca 2018r. odbędzie się kolejna, jubileuszowa X edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”.

Konkurs, którego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem jest Stefan Birek, Szef Kuchni w Hotelu Lord**** w Warszawie odbędzie na podzamczu Hotelu Zamek Pułtusk*** w Pułtusku.

Patronat honorowy nad konkursem objął Minister Środowiska – Pan Henryk Kowalczyk oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Pan Krzysztof Jurgiel.

Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Klubu Szefów Kuchni oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie.

Organizatorzy zapraszają do udziału w tym wydarzeniu uczniów szkół gastronomicznych oraz zespoły reprezentujące restauracje i hotele z całej Polski (w konkursie udział wezmą dwuosobowe ekipy kucharzy).

Przedmiotem tegorocznej rywalizacji konkursowej jest przystawka zimna lub gorąca oraz danie główne.

Obowiązkowymi produktami do przygotowania przystawki są:

– Filet z miętusa oraz jogurt naturalny

Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są:

– Udziec z sarny oraz borowik

Zgłoszenia konkursowe należy przesyłać drogą elektroniczną do dnia 13 maja (niedziela) 2018 roku na adres: konrad.birek@gmail.com i/lub s.birek@hotellord.com.pl.

Zwycięzcy konkursu – w kategorii profesjonaliści – otrzymają nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018.

Wszystkim Partnerom, Uczestnikom oraz Gościom dotychczasowych edycji bardzo dziękujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas X edycji.

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron