Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Bagietka, bułka czy czekadełko?

Bagietka, bułka

Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego informuje, że rozpoczęty został projekt

„Warsztaty dla piekarzy: bagietka, bułka, czekadełko.
Światowe trendy dla pieczywa najwyższej jakości”.

Projekt finansowany jest z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

Warsztaty skierowane są do młodych ludzi w wieku 18 – 30 lat, w tym do:

  • piekarzy;
  • pracowników, którzy wykonują zawód piekarza lub pomocnika piekarza;
  • pracowników kuchni restauracyjnych, gdzie piecze się pieczywo pod potrzeby własne;
  • piekarzy produkujących w ramach małej produkcji spożywczej.

Praktyczne dwudniowe warsztaty odbędą się w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci w Lublinie, na przełomie stycznia i lutego 2021 roku. Udział w warsztatach będzie bezpłatny.

Warsztaty są kontynuacją poprzednich cykli spotkań z roku 2019 i 2020, kiedy piekliśmy chleb pszenny i żytni oraz ze zbóż pradawnych. Jak obrazują fotografie, wszyscy uczestnicy byli bardzo zadowoleni z miłego przebiegu warsztatów, mających na celu uzyskanie wiedzy, w celu promocji wyrobów najwyższej jakości.

Prosimy śledzić naszą stronę www.sitspoz.pl, gdzie zamieszczone są dalsze informacje!

Zapraszamy do wzięcia udziału.

piekarnia
Prezes piekrani
bagietka
bułka

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content