Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

IX Festiwal Kuchni Greckiej

26 marca 2014 roku
IX Festiwal Kuchni Greckiej
na XVIII Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie

Jest to niezwykła okazja promowania młodych talentów kucharskich, udokumentowania i podnoszenia ich kwalifikacji zawodowych a także możliwość poznania oryginalnych produktów i kuchni greckiej.
Z uwagi na czas i miejsce organizacji Festiwalu Kuchni Greckiej jest to również szansa nawiązania kontaktów w branży Ho.Re.Ca tak dla uczestników, jak i dla Partnerów. Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2014 organizowanego przez Międzynarodowe Targi Poznańskie.
Produktami podstawowymi na Konkursie Kulinarnym są:

  • Krewetki Black Tiger 16/20 całe w pancerzu mrożone – Martmar
  • Ciasto Fillo Kanaki mrożone- The Greek Gourmet
  • Placki Pitta Bread Alexakis mrożone- The Greek Gourmet
  • Szpinak liściasty porcjowany mrożony – Oerlemans
  • Oliwa z oliwek Extra Virgin „Theofilos” – The Greek Gourmet
  • Oliwki Kalamata z pestką w zalewie Theofilos „Mój grecki smak”- The Greek Gourmet

 

Zapraszamy kucharzy do uczestniczenia w Konkursie Kulinarnym IX Festiwalu Kuchni Greckiej.

UWAGA ! – termin nadsyłania zgłoszeń upływa z dniem 28.02.2014 roku.

Główną nagrodą w konkursie jest wyjazd na tygodniowy pobyt w Grecji dla 2-ch osób ufundowany przez Biuro Podróży Hellas Travel www.hellastravel.pl
Inauguracji Festiwalu dokona Ambasador Grecji w Polsce p. Tasia Athanasiu. Swoją obecnością zaszczyci nas Mnich ze świętej Góry Athos o. Epifanios Milopotaminos, który jest Szefem Kuchni Klasztoru, członkiem Chef’s Club of Greece i autorem wielu książek kucharskich.

Na wszystkich odwiedzających Festiwal Kuchni Greckiej czeka wiele niezapomnianych atrakcji.
Serdecznie zapraszamy do udziału w tym wielkim międzynarodowym wydarzeniu, którego pomysłodawcą i Organizatorem jest Theofilos Vafidis – znany i ceniony Mistrz i Doradca Kulinarny.

 

Formularz zgłoszenia udziału w konkursie 

 

DSC 5391 DSC 5431 dzieci Jury

 

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content