26 marca 2014 roku
IX Festiwal Kuchni Greckiej
na XVIII Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie
Jest to niezwykła okazja promowania młodych talentów kucharskich, udokumentowania i podnoszenia ich kwalifikacji zawodowych a także możliwość poznania oryginalnych produktów i kuchni greckiej.
Z uwagi na czas i miejsce organizacji Festiwalu Kuchni Greckiej jest to również szansa nawiązania kontaktów w branży Ho.Re.Ca tak dla uczestników, jak i dla Partnerów. Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2014 organizowanego przez Międzynarodowe Targi Poznańskie.
Produktami podstawowymi na Konkursie Kulinarnym są:
- Krewetki Black Tiger 16/20 całe w pancerzu mrożone – Martmar
- Ciasto Fillo Kanaki mrożone- The Greek Gourmet
- Placki Pitta Bread Alexakis mrożone- The Greek Gourmet
- Szpinak liściasty porcjowany mrożony – Oerlemans
- Oliwa z oliwek Extra Virgin „Theofilos” – The Greek Gourmet
- Oliwki Kalamata z pestką w zalewie Theofilos „Mój grecki smak”- The Greek Gourmet
Zapraszamy kucharzy do uczestniczenia w Konkursie Kulinarnym IX Festiwalu Kuchni Greckiej.
UWAGA ! – termin nadsyłania zgłoszeń upływa z dniem 28.02.2014 roku.
Główną nagrodą w konkursie jest wyjazd na tygodniowy pobyt w Grecji dla 2-ch osób ufundowany przez Biuro Podróży Hellas Travel www.hellastravel.pl
Inauguracji Festiwalu dokona Ambasador Grecji w Polsce p. Tasia Athanasiu. Swoją obecnością zaszczyci nas Mnich ze świętej Góry Athos o. Epifanios Milopotaminos, który jest Szefem Kuchni Klasztoru, członkiem Chef’s Club of Greece i autorem wielu książek kucharskich.
Na wszystkich odwiedzających Festiwal Kuchni Greckiej czeka wiele niezapomnianych atrakcji.
Serdecznie zapraszamy do udziału w tym wielkim międzynarodowym wydarzeniu, którego pomysłodawcą i Organizatorem jest Theofilos Vafidis – znany i ceniony Mistrz i Doradca Kulinarny.
Formularz zgłoszenia udziału w konkursie