Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego
oraz redakcja „Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego” zapraszają na:
Konferencję dla producentów pieczywa
PIECZYWO – SMAK, ZDROWIE, EKONOMIA
sfinansowaną z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych
PROGRAM
10.30 Rejestracja uczestników
11.00 Otwarcie konferencji i powitanie uczestników
11.15 Smak jako kluczowy element jakości pieczywa – dr hab. Anna Diowksz
(Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ)
12.00 Pieczywo a zdrowie – dlaczego warto jeść i jakie wybierać? – dr inż. Joanna Rachtan-Janicka (Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW)
12.45 Przerwa na kawę
13.10 Determinanty rozwoju rynku zbożowego w Polsce ze szczególnym uwzględnieniem produktów piekarskich i cukierniczych -Marzena Trajer
Dyrektor Biura Analiz i Strategii Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa.
13.50 Dyskusja