Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konferencja PFPŻ – Opakowania środków spożywczych – kwestie istotne dla przedsiębiorców

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji pt. „Opakowania środków spożywczych – kwestie istotne dla przedsiębiorców”, która odbędzie się w dniu 21 listopada 2024 r. w Hotelu Golden Tulip Warszawie.

Partnerem konferencji jest Basell Orlen Polyolefins Sprzedaż Sp. z o.o.

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych!

Formularz rejestracyjny kliknij tutaj

Program:

  • Rozszerzona odpowiedzialność producenta – założenia tworzonej nowej legislacji w Polsce
  • Rozszerzona odpowiedzialność producenta według projektu rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie opakowań i odpadów opakowaniowych (PPWR) i założeń do polskich przepisów – perspektywa branży spożywczej
  • Bezpieczeństwo opakowań do kontaktu z żywnością w świetle aktualnych prac legislacyjnych oraz wymagań projektu rozporządzenia PPWR
  • Wybrane kluczowe wymogi w zakresie projektowania wynikające z projektu unijnego rozporządzenia w sprawie opakowań i odpadów opakowaniowych (PPWR)
  • Niskoemisyjne cyrkularne rozwiązania poliolefinowe dla segmentu opakowań do żywności
  • System kaucyjny w Polsce – wymagania dla wprowadzających na rynek napoje w opakowaniach
  • Opakowania transportowe w świetle projektu rozporządzenia PPWR

Zapisy i szczegóły na temat konferencji na stronie: www.pfpz.pl

Zapraszamy do udziału!

Aktualności

Tydzień Kuchni Włoskiej na Świecie

Dziewiąta edycja Tygodnia Kuchni Włoskiej na Świecie odbędzie się w dniach16–22 listopada 2024 roku i skupi się na temacie diety śródziemnomorskiej oraz tradycyjnych przepisach, produktach

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron