Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs „Gęsina w Restauracji”

Gęsina w restauracji

Dnia 9 kwietnia 2019 roku, w halach targowych Expo Mazury S. A. w Ostródzie, podczas targów Mazury HoReCa odbędzie się 4. edycja konkursu kulinarnego „Gęsina w Restauracji”. Organizatorem konkursu jest Iławskie Stowarzyszenie Producentów Gęsi.
Tematem przewodnim konkursu jest udko gęsie oraz wątróbka gęsia. Celem Konkursu Kulinarnego „Gęsina w Restauracji” Ostróda 2019 jest wyłonienie, na zasadach określonych poniższym Regulaminem, Restauracji, której reprezentująca ją drużyna przygotuje najlepszą potrawę z gęsiny.
Termin nadsyłania zgłoszeń mija 13.03.2019r.

Produkt główny: udo gęsie oraz wątróbka gęsia.
Czas na wykonanie pracy konkursowej to 120 minut. Dodatkowo drużyny mają 10 minut na przygotowanie miejsca pracy oraz 10 minut na posprzątanie stanowiska pracy, czas ten nie wlicza się do 120 minut, w ciągu których drużyna ma czas na przygotowanie prac konkursowych.
Drużyny przygotowują jedno danie główne konkursowe na 8 talerzach (8 porcji) do wizualnej oraz smakowej oceny jurorów oraz przystawkę (również 8 porcji).

Regulamin konkursu

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content