Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs Młody Kreator Sztuki Kulinarnej

Już po raz 16. odbędzie się konkurs dla szkół gastronomicznych Młody Kreator Sztuki Kulinarnej. Tym razem uczniowie mają za zadanie stworzyć recepturę na danie główne ze schabu wieprzowego bez kości, z dodatkiem dowolnego rodzaju Przyprawy Delikat Knorr Professional, nagrać krótki film z przygotowania dania oraz zrobić zdjęcie finalnego efektu na talerzu. Zgłoszenia należy nadsyłać od 31 sierpnia do 6 października br.

Spośród przysłanych prac jury wyłoni 10 finalistów, którzy zostaną zaproszeni do gotowania na żywo.

Finał odbędzie się 8 listopada w Atelier Chefsculinar w Wiskitkach.

Przewodniczącym jury został Kamil Tłuczek

Jakie nagrody czekają na wszystkich finalistów, ich trenerów i szkołę?

Za I miejsce uczestnik otrzymuje iPhone 16 Pro, odzież gastronomiczną, możliwość udziału w 3 dowolnych warsztatach III Edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere  oraz „Złoty bilet”, tj. automatyczne wejście do 3. etapu rekrutacji w IV edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere.

Trener uczestnika otrzymuje mikser KitchenAid i profesjonalną patelnię AMT.

Szkoła uczestnika zdobywa:

  • bezpłatne warsztaty dla zwycięzcy i dziesięciu wybranych uczniów, które poprowadzi utytułowany Szef Kuchni Kamil Tłuczek, finalista konkursu Bocuse d’Or
  • Hendichef, urządzenie multifunkcyjne Hendi
  • profesjonalną patelnię AMT

Konkurs wspierają:

Patroni medialni: Papaja, Przegląd Gastronomiczny, Poradnik Restauratora, Food Service

Partnerzy strategiczni: Chefsculinar, Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere

Sponsorzy nagród: Hendi, Grapil, Gastrogouss

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content