Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Krzysztof Szadurski nowym sekretarzem generalnym IGHP

Krzysztof Szadurski został powołany 10 września 2024 roku przez Radę IGHP na stanowisko sekretarza generalnego Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego. Szadurski od 2015 roku pełni funkcję członka zarządu i wiceprezesa IGHP.

– Przede mną nowe zadania i ciekawe doświadczenie. Nie zabraknie wielu wyzwań, wśród których są kontynuacja dynamicznego wzrostu Izby i dostosowanie jej do działalności na dużą większą niż dotychczas skalę. Będziemy też rozwijać nowe usługi i korzyści dla członków. Liczę, że zwiększymy skuteczność oddziaływania IGHP na partnerów publicznych – mówi Krzysztof Szadurski.

Krzysztof Szadurski ma 25-letnie doświadczenie w branży hotelarskiej i 30-letnie doświadczenie w branży prawniczej. Jest doradcą biznesowym, członkiem grup roboczych i organów doradczych ministerstwa odpowiedzialnego za turystykę, a także autorem artykułów prasowych o tematyce hotelarskiej, moderatorem i panelistą konferencji branżowych, członkiem jury konkursów branżowych. Od 2015 roku pełni funkcję wiceprezesa Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego. Od 2017 r. jest wykładowcą Podyplomowych Studiów Menedżerów Turystyki i Hotelarstwa SGH w Warszawie. W latach 2005-2022 był prezesem zarządu Hoteli Warszawskich „Syrena” Sp. z o.o. Z wykształcenia jest hotelarzem, prawnikiem i politologiem.

– Krzysztof od blisko dekady jest związany z IGHP, zarządzał hotelami w Warszawie, co sprawia, że doskonale zna specyfikę naszej branży. Cieszę się, że podjął się realizacji nowych wyzwań na stanowisku sekretarza generalnego. Jesteśmy w trakcie dyskusji nad planem działania IGHP do końca kadencji w 2025 roku, przed nami wiele ciekawych inicjatyw i projektów, które w najbliższym czasie przejdą w fazę realizacji – mówi Ireneusz Węgłowski, prezes IGHP.

Anna Kołtan, która do tej pory pełniła obowiązki sekretarza generalnego IGHP, będzie kontynuowała pracę na stanowisku dyrektora biura Izby, dbając m.in o bliski kontakt z członkami i wspierając ich w codziennych sprawach.

Zmiany w zarządzie IGHP

10 września Rada IGHP przyjęła rezygnację z funkcji członka zarządu i Rady IGHP Agnieszki Maszner-Paprockiej, która nadal pełnić będzie funkcję dyrektor regionalnej IGHP w woj. zachodniopomorskim.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content