Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kucharze Doskonali w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

15 października odbyła się 15. edycja Ogólnowarszawskiego Konkursu Umiejętności Kulinarnych „Kucharz Doskonały”, skierowanego do osób z niepełnosprawnością intelektualną oraz całościowymi zaburzeniami rozwoju. Tematem tegorocznej rywalizacji była kuchnia włoska, która pozwoliła uczestnikom na odkrycie bogactwa smaków i tradycji tego kulinarnego dziedzictwa. Hala Selgros w Piasecznie, w której znajduje się Instytut Kulinarny Transgourmet zadbała o dostawę produktów niezbędnych do przeprowadzenia konkursu.

Wydarzenie poprowadził Jakub Steuermark, a drużyny otrzymały wsparcie od znakomitych mentorów, w tym Ewy Zakrzewskiej, Martina Fitcha, Lidii Popiel, Klaudii Nieścior, Marty Wiśniewskiej, Jagny Niedzielskiej, Michała Rudasia, Jana Pirowskiego, Klaudii Carlos oraz Ronniego Ferrari. Ich doświadczenie i pasja do gotowania stanowiły inspirację dla uczestników.

Ostatecznie na podium uplasowały się zespoły:

  • I miejsce: drużyna Klaudii Carlos w składzie Alicja Breik, Cezary Gałązka
  • II miejsce: drużyna Jagny Niedzielskiej oraz Jana Pirowskiego w składzie Natalia Suchcicka, Ismael Afana
  • III miejsce: drużyna Lidii Popiel w składzie Olga Łagowska, Agnieszka Ciosek

Konkurs „Kucharz Doskonały” to nie tylko rywalizacja, ale także święto kreatywności, pasji i determinacji. To dowód na to, że każdy, niezależnie od wyzwań, ma szansę na osiągnięcie kulinarnego sukcesu. Firma Selgros wsparła to niezwykle wydarzenie, fundując produkty niezbędne do realizacji konkursu.

Honorowy patronat nad konkursem objął Marszałek Województwa Mazowieckiego, Adam Struzik, co podkreśla znaczenie i wagę tego wydarzenia w promowaniu umiejętności kulinarnych oraz integracji społecznej.

Instytut Kulinarny Transgourmet, w którym odbył się konkurs, to doskonałe miejsce do organizacji wszelkiego rodzaju wydarzeń kulinarnych, konkursów, warsztatów oraz eventów związanych z gotowaniem. Jego profesjonalna przestrzeń i atmosfera sprzyjają rozwijaniu kulinarnych pasji oraz talentów, zarówno wśród amatorów, jak i zawodowców. Cieszymy się, że mogliśmy być częścią tego wyjątkowego przedsięwzięcia, które pokazuje, że gotowanie łączy ludzi i daje radość.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content