Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia w branży.
23. Konferencja MADE FOR Restaurant, NEW RULES vol.2 AUTOMATYZACJA
Termin: 19 listopada 2024
START 11:30
Miejsce: ANDERSIA HOTEL & SPA POZNAŃ, a member of Radisson Individuals
Co w programie konferencji?
Podczas debat, warsztatów, degustacji i spektaklu kulinarnego odważnie i szczerze rozliczymy się z rzeczywistością, która romantyczną restaurację zmienia w futurystyczną maszynę opartą na AUTOMATYZACJI. Czyli co dokładnie?
– Przedstawimy wnioski z nowego Raportu FOR i ARC Rynek i Opinia, uważnie podsumowującego polską gastro-branżę w 2024 roku i prognozującego jej przyszłość;
– Podamy dania zaprojektowane przez sztuczną inteligencję – spektakl kulinarny w wykonaniu 7 szefów kuchni i 4 barmanów, którzy zmierzą się z przepisami wygenerowanymi przez AI, z pomocą wybitnej food stylistki Oli Gerlach i przy muzyce dopracowanej przez Natalię Kmieciak, DJ-kę, blogerkę kulinarną i fotografkę;
– Uporządkujemy gastro-biznes na nowych warunkach, skupiając się na jego precyzji, policzalności i powtarzalności oraz przedstawimy holistyczne podejście do zarządzania procesami w gastronomii;
– Pokażemy, jak restauratorzy i ich załoga mogą ułatwić sobie pracę i życie, kończąc z hipokryzją „tradycyjnej kuchni bez półproduktów” i udowodnimy, że pot, krew i łzy nie muszą być krzyżem dobrego szefa kuchni, a nowoczesność to nie obciach, tylko inteligentna droga na skróty;
– Ze szczególną uwagą przyjrzymy się tematowi franczyzy, czyli możliwości skalowania biznesu;
– Zanurkujemy w temacie sztucznej inteligencji w gastro, pytając, czy technologia jest przekleństwem czy ratunkiem dla branży;
– Przekroczymy granice m.in. polskie, wrócimy do wątków zagranicznych i poszukamy inspiracji na rynkach, które przodują w zastosowaniu technologii: w kuchni, w menu, na sali, w procesie zdobywania i obsługi gości oraz automatyzacji zamówień;
– Rozprawimy się z mitem „gastronomii romantycznej”, bez wstydu i skrępowania rozmawiając o prowadzeniu restauracji wyłącznie dla zysku.
A na koniec zabalujemy na After Party w niezwykłej przestrzeni City Park Poznań: Restauracja CUCINA 88, Whisky Bar 88.
Więcej informacji TU