Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostw Młodych Kelnerów 2018

13 marca 2018 r. w ZSP nr 3 w Siedlcach odbędzie się kolejna edycja Mistrzostw Młodych Kelnerów 2018.
Patronat Honorowy objęło Ministerstwo Edukacji Narodowej, Prezydent Miasta Siedlce oraz Starosta Powiatu Siedleckiego.

W rozgrywkach wezmą udział uczniowie szkół gastronomicznych z całej Polski. Organizatorzy Konkursu, czyli Stowarzyszenie Kelnerów Polskich oraz Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Siedlcach, promują zawód kelnera i zachęcają młode osoby do doskonalenia swoich umiejętności. Z każdym rokiem powiększa się liczba uczestników. Wzrasta także wartość nagród, a cała impreza zyskuje charakter ogólnopolski i coraz większą popularność wśród restauratorów i lokalnych przedsiębiorców. Jest to świetna okazja, aby znaleźć odpowiednich kandydatów do pracy i nawiązać kontakty ze specjalistami w dziedzinie gastronomii.

Przedsięwzięcie gromadzące uczniów z różnych szkół, umożliwi im zapoznanie się z technikami pracy i umiejętnościami rówieśników z regionu, a nawet całego kraju. Jednocześnie będzie to dobra okazja do promowania młodych talentów oraz popularyzacji zawodu, który bez wątpienia daje ogromne możliwości absolwentom branży gastronomicznej. Dodatkowo uczestnicy będą mieli szansę zapoznać się z najnowszymi technikami i technologiami czy zobaczyć pokaz barmański i kelnerski. Konkurs również zachęca uczniów do poszukiwania innowacyjnych rozwiązań, pomaga w integracji środowiska oraz umożliwia rozwijanie pasji i zainteresowań.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content