Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostw Młodych Kelnerów 2018

13 marca 2018 r. w ZSP nr 3 w Siedlcach odbędzie się kolejna edycja Mistrzostw Młodych Kelnerów 2018.
Patronat Honorowy objęło Ministerstwo Edukacji Narodowej, Prezydent Miasta Siedlce oraz Starosta Powiatu Siedleckiego.

W rozgrywkach wezmą udział uczniowie szkół gastronomicznych z całej Polski. Organizatorzy Konkursu, czyli Stowarzyszenie Kelnerów Polskich oraz Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Siedlcach, promują zawód kelnera i zachęcają młode osoby do doskonalenia swoich umiejętności. Z każdym rokiem powiększa się liczba uczestników. Wzrasta także wartość nagród, a cała impreza zyskuje charakter ogólnopolski i coraz większą popularność wśród restauratorów i lokalnych przedsiębiorców. Jest to świetna okazja, aby znaleźć odpowiednich kandydatów do pracy i nawiązać kontakty ze specjalistami w dziedzinie gastronomii.

Przedsięwzięcie gromadzące uczniów z różnych szkół, umożliwi im zapoznanie się z technikami pracy i umiejętnościami rówieśników z regionu, a nawet całego kraju. Jednocześnie będzie to dobra okazja do promowania młodych talentów oraz popularyzacji zawodu, który bez wątpienia daje ogromne możliwości absolwentom branży gastronomicznej. Dodatkowo uczestnicy będą mieli szansę zapoznać się z najnowszymi technikami i technologiami czy zobaczyć pokaz barmański i kelnerski. Konkurs również zachęca uczniów do poszukiwania innowacyjnych rozwiązań, pomaga w integracji środowiska oraz umożliwia rozwijanie pasji i zainteresowań.

Aktualności

GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS

Gelato Festival to seria międzynarodowych wydarzeń poświęconych sztuce tworzenia rzemieślniczych lodów, które rozpoczęły się we Włoszech i z biegiem lat przerodziły się w globalny festiwal.

Nagrody AIG Prix i AIX Coquinaria

10 października w Hotelu H15 Boutique w Warszawie odbyła się uroczysta ceremonia wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Wśród gości znaleźli się m. in.

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron