Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzowie Smaku wracają

Gdzie wybrać się na najlepszy obiad lub kolację? Gdzie zjeść najsmaczniejszą pizzę i burgera? Który kelner, barman i menedżer restauracji najlepiej odpowiada na potrzeby klientów? Na POLAGRZE zostaną ogłoszeni laureaci plebiscytu „Mistrzowie Smaku”, pojawi się więc tam kilkuset mistrzów z całej Polski.

Od wielu lat POLAGRA jest platformą dla branży gastronomicznej. To na niej odbywa się finał Kulinarnego Pucharu Polski, a pod okiem jurorów swoje umiejętności nabywają uczniowie szkół gastronomicznych.

Zdanie klientów jest w gastronomii równie ważne jak ocena profesjonalistów. Najsmaczniej gotującego kucharza w poszczególnych województwach wyłoni plebiscyt „Mistrzowie Smaku” organizowany przez Polska Press Grupa. To tylko jedna z kilku kategorii.

Na poziomie powiatów organizatorzy przewidzieli nagrody dla najlepszych kelnerów, restauracji, barów/bistro/jadłodajni roku oraz kawiarni i cukierni. Na poziomie wojewódzkim nagrody otrzymają  menedżerowie, bariści, barmani oraz mistrzowie słodkości. Do tego dojdą też nagrody za lody, pizzę, burgery i za najlepszą kuchnię azjatycką.

Okazja dla wystawców

Wyróżnienia przyznawane w plebiscycie trafią do kilkuset profesjonalistów i pasjonatów pracujących w szeroko rozumianej gastronomii. Laureaci otrzymają zaproszenie przekazane przez organizatora konkursu i pojawią się na targach POLAGRA w środę, 25 września. Nagrody odbiorą podczas Gali Mistrzów Smaku.

Na targach spędzą cały dzień. Dla potencjalnych wystawców do dokonała okazja do promocji swoich produktów i usług kierowanych do właścicieli  i menedżerów lokali gastronomicznych, kelnerów, kucharzy, barmanów i baristów.

Okazja dla laureatów

Udział w Gali Mistrzów Smaku to też szansa dla laureatów na podniesienie swoich umiejętności. Goście targów POLAGRA dni będą mogli wziąć też udział w debacie oraz bezpłatnym szkoleniu prowadzonym przez Pawła Grubę. Ten ekspert zyskał popularność jako menedżer restauracji w programie „Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia”. Od tego czasu w świecie gastronomii jest niezwykle rozchwytywany, a organizowane przez niego szkolenia rozchodzą się „na pniu”.

Szeroka promocja

Udział w plebiscycie to też szansa na dodatkową promocję.

Lokale i ich pracowników do nagrody zgłaszają ci, którzy mają największe prawo, by przyznawać kulinarne nagrody, czyli zadowoleni klienci. W ten sposób wspólnie tworzymy wiarygodną, najlepszą listę z rekomendacjami dla innych. Idealną do wykorzystania przez naszych czytelników podczas wakacji – mówi Kamila Kalinowska, koordynatorka plebiscytu. Nasza akcja to też oczywiście wspaniała okazja do promocji dla lokali. Tym bardziej, że o liderach w naszych rankingach pisać będziemy zarówno w papierowym wydaniu gazety, w serwisie internetowym, jak też w naszych social mediach – dodaje.

Więcej informacji na www.polagra.pl

Aktualności

XII Konkurs Polskich Win Jasło 2025

Po raz kolejny w Jaśle odbędzie się Konkurs Polskich Win. To 12.edycja wydarzenia, które łączy polskich winiarzy i sommelierów. Organizowany przez Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy i

X Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych

Zapraszamy na jubileuszową, dziesiątą edycję Kulinarnego Festiwalu Kwiatów Jadalnych – wydarzenia, które od lat przyciąga miłośników natury, ogrodnictwa, kulinariów i zdrowego stylu życia. To jedyne

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron