Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Niezastąpiona pomoc w świątecznej gorączce – zmywarka Winterhalter

Święta to czas magii, radości, rodzinnego ciepła i… wielu godzin spędzonych w kuchni. Restauracje, kawiarnie i cateringi przeżywają prawdziwe oblężenie. Nic dziwnego, bo wspólne posiłki są jednym z najważniejszych elementów polskiej kultury świąt. Spotykamy się przy świątecznych i noworocznych kolacjach z przyjaciółmi, rodziną i znajomymi z pracy. W tym gorącym okresie niezastąpionym wsparciem dla profesjonalnych kuchni stają się nowoczesne zmywarki gastronomiczne Winterhalter – kompaktowe, elastyczne i niezawodne urządzenia, które z powodzeniem radzą sobie nawet w najbardziej wymagających warunkach.

Efektywność na pierwszym miejscu

W czasie świątecznej gorączki każda minuta jest na wagę złota. Gdy liczba zamówień rośnie, a czas obsługi musi pozostać na najwyższym poziomie, z pomocą przychodzi nowoczesna technologia. Urządzenia Winterhalter oferują automatyczne programy mycia, które dostosowują parametry – ciśnienie wody, temperaturę oraz czas – do rodzaju naczyń i stopnia zabrudzenia.

Seria UC, flagowy produkt Winterhalter, wyróżnia się uniwersalnością i wszechstronnością. Dostępna w czterech rozmiarach i wariantach (do szkła, naczyń, sztućców oraz bistro), oferuje trzy standardowe programy mycia, które poradzą sobie z każdym zadaniem – od delikatnego szkła po tłuste garnki. Elastyczność urządzeń sprawia, że idealnie wpisują się one w potrzeby każdej kuchni, niezależnie od jej wielkości czy specyfiki.

Oszczędność – spełnienie świątecznych życzeń

Święta to nie tylko intensywna praca w gastronomii, ale także czas, w którym ważne stają się kwestie oszczędności – zarówno kosztów operacyjnych, jak i zasobów naturalnych. Zmywarki Winterhalter zostały zaprojektowane z myślą o efektywności i ekologii. Automatyczne programy mycia pozwalają na zmniejszenie zużycia wody, energii i detergentów, co ma pozytywny wpływ na środowisko i budżet restauracji.

Seria UC wyróżnia się wyjątkową ekonomią – optymalne pole mycia pozwala na redukcję zużycia wody nawet o 25% w porównaniu do wcześniejszych modeli. To przekłada się również na niższe zużycie prądu i środków chemicznych, minimalizując całkowite koszty operacyjne. Co więcej, eksperci Winterhalter mogą pomóc właścicielom gastronomii w dokładnym obliczeniu oszczędności oraz określeniu, w jakim czasie inwestycja w zmywarkę się zwróci.

Adaptacyjna technologia dla różnych wyzwań

Świąteczne menu to synonim różnorodności – tłuste pieczenie, lepkie sosy, delikatne talerze deserowe. Każdy typ naczynia wymaga innego podejścia do mycia. Zmywarki gastronomiczne Winterhalter zostały wyposażone w inteligentne programy, które automatycznie dostosowują swoje działanie do rodzaju i stopnia zabrudzenia. Dzięki temu każda partia naczyń jest perfekcyjnie czysta i gotowa do ponownego użycia. A wszystko to przebiega… w ciszy. W świątecznym zgiełku restauracje cenią nie tylko wydajność, ale także atmosferę. Zmywarki Winterhalter pracują wyjątkowo cicho, co pozwala utrzymać komfort zarówno dla personelu, jak i gości. W czasie, gdy restauracje wypełniają nastrojowe świąteczne melodie, kuchnia może działać pełną parą, nie zakłócając spokoju klientów.

Klucz do świątecznego sukcesu

W świątecznym okresie, kiedy każdy detal ma znaczenie, zmywarki Winterhalter pozwalają gastronomii działać na najwyższym poziomie, spełniając oczekiwania klientów i zapewniając najwyższą jakość obsługi. To nie tylko narzędzie, ale prawdziwy partner w sukcesie każdej restauracji. Jeżeli zakup zaawansowanej zmywarki to zbyt duży wydatek, skorzystaj z możliwości długoterminowego najmu. Sprzęt wybrany na podstawie umowy dostarczany jest do użytkownika w ciągu tygodnia po złożeniu zamówienia. Po zakończonym okresie najmu, najemca ma możliwość wykupu urządzenia w atrakcyjnej, niskiej cenie. Dowiedz się więcej o wynajmie zmywarki na wynajmijzmywarke.pl!

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content