Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Nowe władze Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej

Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej wybrała nowe władze podczas Walnego Zebrania Członków. Przewodniczącą Rady Izby została Patrycja Ptaszek-Strączyńska, zaś prezesem zarządu Renata Kamienik.

W skład rady weszli również: jako wiceprzewodniczący Krystian Linder i Arkadiusz Klinicki oraz członkowie: Janina Góraj, Damian Klinicki, Jakub Maciejewski, a także Adam Woś – sekretarz.

Nowo powołana rada wybrała także nowy zarząd Izby. Na jego czele stanęła Renata Kamienik, właścicielka restauracji AbiesVilla w Zagnańsku, prezes zarządu Fundacji Rozwoju Aktywności „PROGRESS”, członkini Stowarzyszenia Kobiety i Wino. Zastąpi ona na stanowisku dotychczasowego prezesa, Jacka Czaudernę – właściciela m.in. The Legendary Jack’s Bar & Restaurant, który był założycielem Izby w 2020 roku.

W skład zarządu weszli także Dariusz Achtelik (wiceprezes) oraz Sławomir Grzyb (członek).

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content