Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Polskie Forum Żywności Ekologicznej i BIOEXPO Warsaw 2024

Zbliża się 6. edycja Targów BIOEXPO Warsaw. Już 3-5 października br. w PTAK Warsaw EXPO w Nadarzynie k. Warszawy odbędzie się największe wydarzenie branży ekologicznej w Polsce. Wezmą w nich udział liderzy rynku bio, innowatorzy oraz entuzjaści zdrowego odżywiania. Wydarzenie jest skierowane do wszystkich, którzy dbają o zdrowy styl życia i środowisko.

Charakter wydarzenia
Udział w targach potwierdziły firmy z wielu sektorów, reprezentujące szeroki przekrój branży ekologicznej. Wśród wystawców znajdą się zarówno renomowani producenci żywności ekologicznej, jak i innowacyjne start-upy, które wprowadzają na rynek nowe, zrównoważone produkty. Goście targów będą mieli okazję poznać nowatorskie rozwiązania branży ekologicznej przygotowane w odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku. BIOEXPO 2024 będzie nie tylko miejscem spotkań stricte biznesowych, ale także platformą inspirującą do rozwoju zrównoważonych praktyk tworzonych w zgodzie z holistycznym podejściem ekologicznym.
Uczestnicy
W tegorocznej edycji wezmą udział producenci, przetwórcy i dystrybutorzy żywności ekologicznej oraz napojów bio, a także producenci półproduktów i składników spożywczych do żywności bio czy spożywczych produktów rzemieślniczych. Nie zabraknie producentów kosmetyków bazujących na naturalnych składnikach, blogerów i influencerów kulinarnych, instytucji i jednostek wspierających branżę biożywności. Obok nich wystawcami będą także producenci opakowań ekologicznych i biodegradowalnych, a nawet producenci leków naturalnych.

Polskie Forum Żywności Ekologicznej
Integralną częścią BIOEXPO Warsaw 2024 będzie kongres branżowy, który stanowi unikatową platformę wymiany wiedzy i doświadczeń w zakresie ekologii i zdrowego odżywiania. W programie Polskiego Forum Żywności Ekologicznej, które odbędzie się w dniach 3-5 października, zaplanowano trzy kluczowe panele dyskusyjne:

  • Panel 1: Rynek eko – Gdzie jesteśmy w realizacji celów Zielonego Ładu i strategii „Od pola do stołu?”
    (3 października, godz. 12:00-15:00)
    W tym panelu, uczestnicy będą mieli okazję wysłuchać ekspertów z Biokuriera, IFOAM, Ministerstwa Rolnictwa, AGRO BIO TEST, kancelarii Moyers oraz innych instytucji, którzy omówią aktualny stan rynku BIO w Europie i na świecie oraz wyzwania, jakie niesie ze sobą realizacja celów Zielonego Ładu.
  • Panel 2: Trendy w eko – Innowacje vs. oczekiwania konsumentów
    (4 października, godz. 11:00-14:00)
    Panel skupi się na trendach i innowacjach w sektorze eko. Prelegenci, w tym eksperci z SGGW, Polskiej Izby Żywności Ekologicznej, PAIH, Delta Partner oraz kancelarii MOYERS, przedstawią badania dotyczące preferencji konsumentów oraz skutecznych strategii marketingowych w branży ekologicznej.
  • Panel 3: Zrównoważony rozwój – Produkty rolnictwa ekologicznego pod lupą ekspertów
    (5 października, godz. 11:00-14:00)
    Ostatni panel, poświęcony będzie zrównoważonemu rozwojowi i ekologizacji rolnictwa. Eksperci z Polskiej Izby Żywności Ekologicznej, Ekobarometru, Instytutu Ogrodnictwa – PIB czy SGGW przybliżą uczestnikom kluczowe zagadnienia związane z certyfikacją produktów ekologicznych oraz ich wpływem na zdrowie i środowisko.

Strefa Konsultacji i Pokazów w stoisku PIŻE

Polska Izba Żywności Ekologicznej (PIŻE) przygotowała specjalną strefę konsultacji i pokazów, umiejscowioną na stoisku B2.02 w Hali B. Odwiedzający będą mieli niepowtarzalną okazję do bezpośrednich konsultacji z ekspertami oraz udziału w tematycznych prelekcjach, które przybliżą najnowsze praktyki obecne w branży BIO.

Kto może wziąć udział
Wszyscy zainteresowani środowiskiem, zdrowym stylem życia i szeroko pojętym zdrowiem, a także specjaliści ekolodzy, lekarze, farmaceuci, naukowcy, biotechnolodzy, rolnicy… BIOEXPO Warsaw 2024 to doskonała okazja do nawiązania nowych relacji biznesowych, wymiany doświadczeń oraz zdobycia wiedzy na temat trendów w ekologii i zdrowym odżywianiu.

Aktualności

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron