Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Polskie Forum Żywności Ekologicznej i BIOEXPO Warsaw 2024

Zbliża się 6. edycja Targów BIOEXPO Warsaw. Już 3-5 października br. w PTAK Warsaw EXPO w Nadarzynie k. Warszawy odbędzie się największe wydarzenie branży ekologicznej w Polsce. Wezmą w nich udział liderzy rynku bio, innowatorzy oraz entuzjaści zdrowego odżywiania. Wydarzenie jest skierowane do wszystkich, którzy dbają o zdrowy styl życia i środowisko.

Charakter wydarzenia
Udział w targach potwierdziły firmy z wielu sektorów, reprezentujące szeroki przekrój branży ekologicznej. Wśród wystawców znajdą się zarówno renomowani producenci żywności ekologicznej, jak i innowacyjne start-upy, które wprowadzają na rynek nowe, zrównoważone produkty. Goście targów będą mieli okazję poznać nowatorskie rozwiązania branży ekologicznej przygotowane w odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku. BIOEXPO 2024 będzie nie tylko miejscem spotkań stricte biznesowych, ale także platformą inspirującą do rozwoju zrównoważonych praktyk tworzonych w zgodzie z holistycznym podejściem ekologicznym.
Uczestnicy
W tegorocznej edycji wezmą udział producenci, przetwórcy i dystrybutorzy żywności ekologicznej oraz napojów bio, a także producenci półproduktów i składników spożywczych do żywności bio czy spożywczych produktów rzemieślniczych. Nie zabraknie producentów kosmetyków bazujących na naturalnych składnikach, blogerów i influencerów kulinarnych, instytucji i jednostek wspierających branżę biożywności. Obok nich wystawcami będą także producenci opakowań ekologicznych i biodegradowalnych, a nawet producenci leków naturalnych.

Polskie Forum Żywności Ekologicznej
Integralną częścią BIOEXPO Warsaw 2024 będzie kongres branżowy, który stanowi unikatową platformę wymiany wiedzy i doświadczeń w zakresie ekologii i zdrowego odżywiania. W programie Polskiego Forum Żywności Ekologicznej, które odbędzie się w dniach 3-5 października, zaplanowano trzy kluczowe panele dyskusyjne:

  • Panel 1: Rynek eko – Gdzie jesteśmy w realizacji celów Zielonego Ładu i strategii „Od pola do stołu?”
    (3 października, godz. 12:00-15:00)
    W tym panelu, uczestnicy będą mieli okazję wysłuchać ekspertów z Biokuriera, IFOAM, Ministerstwa Rolnictwa, AGRO BIO TEST, kancelarii Moyers oraz innych instytucji, którzy omówią aktualny stan rynku BIO w Europie i na świecie oraz wyzwania, jakie niesie ze sobą realizacja celów Zielonego Ładu.
  • Panel 2: Trendy w eko – Innowacje vs. oczekiwania konsumentów
    (4 października, godz. 11:00-14:00)
    Panel skupi się na trendach i innowacjach w sektorze eko. Prelegenci, w tym eksperci z SGGW, Polskiej Izby Żywności Ekologicznej, PAIH, Delta Partner oraz kancelarii MOYERS, przedstawią badania dotyczące preferencji konsumentów oraz skutecznych strategii marketingowych w branży ekologicznej.
  • Panel 3: Zrównoważony rozwój – Produkty rolnictwa ekologicznego pod lupą ekspertów
    (5 października, godz. 11:00-14:00)
    Ostatni panel, poświęcony będzie zrównoważonemu rozwojowi i ekologizacji rolnictwa. Eksperci z Polskiej Izby Żywności Ekologicznej, Ekobarometru, Instytutu Ogrodnictwa – PIB czy SGGW przybliżą uczestnikom kluczowe zagadnienia związane z certyfikacją produktów ekologicznych oraz ich wpływem na zdrowie i środowisko.

Strefa Konsultacji i Pokazów w stoisku PIŻE

Polska Izba Żywności Ekologicznej (PIŻE) przygotowała specjalną strefę konsultacji i pokazów, umiejscowioną na stoisku B2.02 w Hali B. Odwiedzający będą mieli niepowtarzalną okazję do bezpośrednich konsultacji z ekspertami oraz udziału w tematycznych prelekcjach, które przybliżą najnowsze praktyki obecne w branży BIO.

Kto może wziąć udział
Wszyscy zainteresowani środowiskiem, zdrowym stylem życia i szeroko pojętym zdrowiem, a także specjaliści ekolodzy, lekarze, farmaceuci, naukowcy, biotechnolodzy, rolnicy… BIOEXPO Warsaw 2024 to doskonała okazja do nawiązania nowych relacji biznesowych, wymiany doświadczeń oraz zdobycia wiedzy na temat trendów w ekologii i zdrowym odżywianiu.

Aktualności

EuroGastro 2025

Największe Branżowe Targi Horeca w Polsce – EuroGastro 2025 odbędą się w dniach 11–13 marca 2025 r. w Ptak Warsaw Expo. Będzie to już 28.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron