Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Przegląd Gastronomiczny 4/2024

Nowy numer „PG” 4/2024

Wakacje w gastronomii – Adrianna Lotolc    2

Czy druk 3D to przyszłość gastronomii?      4

Winterhalter. Zastosuj ten trik, a Twój personel będzie bić się o pracę na zmywaku – czyli wpływ profesjonalnego wyposażenia na gastronomiczny rynek pracy    8

Z kaszą przez Polskę    10

Polacy spożywają mniej miodu    12

Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka    14

Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych      15

Udoskonalanie produktu hotelarskiego – Arletta Kowalik   16

O sprzedaży nadwyżek żywności. Rozmowa z Anną Podkowińską-Tretyn, Country Director Too Good To Go     18

 Kolejna edycja „Ciao Italia” dobiegła końca    22

Znamy laureatów plebiscytu „Najlepsza Restauracja 2024”   23

Michał Flis zwycięzcą prestiżowego konkursu dla młodych sommelierów    24

Kawa dobra na lato      28

Wino i Kopernik – Małgorzata Lewandowska     30

Oliwa, wino i trufle. Nema stressa (korespondencja z Chorwacji) – Anna Wytrykus    32

Polska kuchnia regionalna – kuchnia wielkopolska – Ewa Czarniecka-Skubina   34

Dostęp on-line do wybranych artykułów możliwy jest na stronie portalu naszego Wydawcy

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content