Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024

Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2

Czy AI nadaje się na dietetyka?    4

Jedzenie emocjonalne – jak uchronić przed nim dzieci?               6

Muzyka w hotelach – Arletta Kowalik      16

Gastronomiczne arcydzieło: Jak zbudować markę i przestrzeń, które zaczarują twoich gości – Agnieszka Wijas  18

Strefy wejściowe w hotelach – projektowanie pierwszego wrażenia    20

Posadzki żywiczne w hotelach – trendy w projektowaniu      22

Czego oczekują klienci restauracji od formatu drive-thru?    24

Kulinarny Puchar Polski – Ismena Wojsiat        26

„Rośniemy Mądrze” – Cukiernia Sowa ogłosiła strategię rozwoju do 2026 r.

Polska kuchnia regionalna – kuchnia Podkarpacia – Ewa Czarniecka-Skubina  30

Winterhalter. Opowiedz nam o swoim biznesie, a my dopasujemy do niego zmywarkę    35

Turystyka regeneracyjna w programie CE4RT Iceland – Bohdan Juchniewicz   36

Import i sprzedaż alkoholu? Lepiej się przygotować!   38

Cezary Nowak, najlepszy barman w Polsce, jedzie na World Class do Szanghaju    43

Gruzja – ojczyzna wina – Jacek Paprocki    46  

Aktualności

GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS

Gelato Festival to seria międzynarodowych wydarzeń poświęconych sztuce tworzenia rzemieślniczych lodów, które rozpoczęły się we Włoszech i z biegiem lat przerodziły się w globalny festiwal.

Nagrody AIG Prix i AIX Coquinaria

10 października w Hotelu H15 Boutique w Warszawie odbyła się uroczysta ceremonia wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Wśród gości znaleźli się m. in.

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron