Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Przegląd Gastronomiczny 6/2024

Nowy numer „PG” 6/2024

Książeczka sanepidowska online – Adrianna Lotolc    2

Reklamowanie produktów w sieci? To nie takie proste! – Edyta Oleszczuk-Romańska    4

Firmy gastronomiczne mogą domagać się zwrotu VAT – Robert Nogacki  6

Mięso komórkowe w Polsce? Główny szef kuchni Sodexo przeciera szlaki    8

Regionalne desery z kaszą      9

Kawa po wietnamsku – w czym tkwi jej sekret?    11

Siła opinii gości w Internecie – Arletta Kowalik      12

Motywacja w gastronomii – przepis na sukces restauracji – Agnieszka Wijas  13

Technologia i design zmieniają przestrzeń hotelową i restauracyjną   14

Kongres pełen inspiracji     16

Święta Bożego Narodzenia w Polsce – tradycje, zwyczaje, dania i napoje, symbolika – Ewa Czarniecka-Skubina   18

Winterhalter. Agile w gastronomii: współpraca, innowacje i elastyczność w praktyce     23

Święta Bożego Narodzenia od kuchni. Tradycja czy nowoczesność? – Michał Wawro   25   

Wędrówki z piernikiem    26

Święta 2024. Ciesz się chwilą (korespondencja z Holandii) – Anna Wytrykus  

28

Polski barman zachwycił międzynarodowych ekspertów    35

Szampan, czyli odrobina luksusu – Jacek Paprocki    36  

Pierwszy polski gin rzemieślniczy z dystrybucja na rynku brytyjskim    39

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content