Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

TOP 20 Restauratorów na konferencji MADE FOR Restaurant 2021

Już za w przyszły wtorek podczas konferencji MADE FOR Restaurant Restauratorzy z całej Polski powalczą o stypendium biznesowe i tytuł prawdziwego ,,FIGHTERA 2021 roku”. Jednak nie rywalizacja i nagrody będą w centrum uwagi, tylko przedsiębiorcy prezentujący swoje sukcesy i porażki z ostatniego roku, które mogą pomóc innym z branży rozwinąć się lub utrzymać na powierzchni.

Przypomnijmy, że udział w konferencji MADE FOR Restaurant jest całkowicie bezpłatny, jednak obowiązuje wcześniejsza rejestracja. Wydarzenie pod hasłem ,,FIGHTERS” odbędzie się w formule on-line w przyszły wtorek, 20 kwietnia. Szczególne miejsce w programie poświęcone będzie wsparciu wyjątkowych miast: Miasta Gdyni i Miasta Kraków – Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019, dla których gastronomia to istotny kawałek turystyki.

Podczas pierwszego etapu konkursu o stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant z wielu przesłanych ankiet zostało wyłonionych TOP 20 Restauratorów, których prezentacje stanowią integralną część tegorocznych edycji konferencji. Opisując swoje historie, lokal i zespół przed pandemią, w trakcie lockdownów, podczas ograniczonej działalności w wakacje i teraz, restauratorzy w ankiecie mieli za zadanie udowodnić, dlaczego zasługują na miano nowych liderów branży.

Poniżej przedstawiamy listę TOP 20 Restauratorów, którzy zawalczą o tytuł FIGHTERA 2021 Roku:

  • Beniamin Bielecki z restauracji Bibenda w Warszawie
  • Agata i Michał Kuter z restauracji A Nóż Widelec w Poznaniu,
  • Jan i Monika Pawlak z restauracji Cafe La Ruina i Raj w Poznaniu
  • Marcin Miecznikowski z restauracji The PARK w Grodzisku Mazowieckim i The Alchemist w Warszawie
  • Stanisław Magdij z restauracji Bierhalle w Warszawie i Rebel Tang
  • Anna Bocheńska-Wiatr z restauracji DIFFERENT w Warszawie
  • Sylwia Biały z restauracji Piekielna Kura w Lubinie
  • Piotr Owczarski z restauracji Ambasada Smaku Made in Vietnam w Warszawie
  • Malka Kafka z restauracji Umamitu i Tel Aviv Urban Food w Warszawie i w Łodzi
  • Jolanta Jurkowlaniec z restauracji Dinette we Wrocławiu
  • Katarzyna Młynarczyk z restauracji Handelek w Krakowie
  • Patrycja Czepiec-Golańska, Artur Golański, Dorota i Michał Gostylla z NOLIO w Krakowie
  • Maciej Raczyński z restauracji Serwus w Gdyni
  • Sandra Ruta z Let’s Gofry w Łodzi
  • Agnieszka i Marcin Chmielewscy z restauracji Przystań & Marina i Przystań Tu we Wrocławiu
  • Jan Kilański z restauracji NEON w Gdyni
  • Tomasz Muza z Molám Thai Canteen & Bar w Krakowie
  • Małgorzata i Joanna Komsta z restauracji UMAMI w Pyskowicach i PLADO w Gliwicach
  • Maciej Kamiński z restauracji TAPAS Barcelona w Gdyni
  • Aleksander – Olo Brzuskiewicz z restauracji Spożywczy Food & Drinks w Gdańsku.

 

Następnie spośród 20 najlepszych zgłoszeń, Jury składające się z organizatora konferencji – FOR Solutions, partnerów wydarzenia, przedstawicieli branży i Uczestników konferencji, wybierze FIGHTERA 2021 roku. Otrzyma on tytuł najlepszego Restauratora Roku, 5 000 zł w gotówce i 2 000 zł w bonach zakupowych do sklepów Selgros Cash&Cerry, roczny abonament na system do rezerwacji MojStolik.pl z tabletem Lenovo oraz wsparcie marketingowe restauracji. Zwycięzca może być tylko jeden, jednak organizatorzy przewidzieli też nagrody specjalne. Głównym celem konkursu jest wspieranie wzajemnych relacji i pomoc gastronomii w trudnej sytuacji.

Wzajemne wzmacnianie się, inspirowanie i motywowanie, ma dać branży HoReCa siłę do walki w kolejnych miesiącach pandemii. – Tę edycję konferencji organizujemy w hołdzie tym, którzy skutecznie zdefiniowali swoje biznesy na nowo, a nawet w trudnym rynku dostrzegli szansę na rozwój i zmianę – mówi Agnieszka Małkiewicz z FOR Solutions, organizatorka konferencji. – Zapraszam do udziału w konferencji i korzystania ze wskazówek od tych, którzy dają radę.

Jak zmieniła się gastronomia od marca 2020 r.? Jak w trudnych warunkach dostrzec perspektywy na rozwój? Jakich zmian możemy spodziewać się w gospodarce w najbliższych miesiącach? Podpowiedzą, m.in. Anna Czarczyńska z Akademii Leona Koźmińskiego, Marcin Mączyński z Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, Jarosław Uściński z Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, właściciel restauracji Moonsfera w Warszawie oraz Agnieszka Małkiewicz z FOR Solutions, organizatorka konferencji MADE FOR Restaurant.

Konferencja on-line to też kompendium praktycznych porad, jak przygotować się na restart, jak zaplanować pracę zespołu, jak dostosować nowe menu i jak przekonać Gości, że restauracje są bezpieczne. Prezentacje restauratorów zostaną podzielone na 5 bloków tematycznych, po których eksperci: Hanna Wencka z Aviko HoReCa Polska, Andrzej Drus z Transgourmet, Selgros Cash&Carry, Marcin Wajda z Winterhalter, Adam Drozdowski z Partner Center Horeca, John Gabrovic ze Stacji Food Hall, Maciej Nowak – dziennikarz i krytyk kulinarny, Polskie Zaklęte Rewiry i Małgorzata Minta z Minta Eats i inni, wygłoszą biznesowe komentarze, wskazując na możliwe kroki rozwoju i rozwiązania, które mogą przynieść wymierne efekty.

Bezpłatna rezerwacja na wydarzenie daje Uczestnikom możliwość powrotu po 20 kwietnia do nagrań i materiałów pokonferencyjnych, które będą dostępne na platformie konferencyjnej Meeting 15 aż do 20 maja. Ponadto uczestnicy otrzymają e-raport będący przedłużeniem wystąpień ekspertów na temat prowadzenia działalności w czasie pandemii.

 

Więcej informacji o Konferencji oraz bezpłatna rejestracja na stronie: https://forsolutions.pl/konferencja-fighters/

Zachęcamy do rejestracji oraz do głosowania na FIGHTERA 2021 roku!

Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

 

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron