Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

I Narodowy Kongres Żywieniowy

logo kongresu

Serdecznie zapraszam do udziału w obradach I Narodowego Kongresu Żywieniowego pod hasłem Żywność i żywienie w prewencji i leczeniu chorób – postępy 2016, który odbędzie się 20 stycznia 2016 r. w Warszawie.

W ramach obrad eksperci Instytutu Żywności i Żywienia zaprezentują najnowsze wyniki badań w nauce o żywieniu, m.in. o tym jak żywienie wpłynęło na długość życia Polaków na przestrzeni lat. Przedstawione również będą nowe idee dotyczące żywności i żywienia oraz aktualne zalecenia żywieniowe i model spożycia żywności. Wszystko to ujęte w postaci nowej piramidy żywienia. Wygłoszonych będzie wiele referatów przedstawiających najnowsze osiągnięcia prewencji i leczenia przewlekłych chorób niezakaźnych, w tym chorób układu sercowo-naczyniowego, zaburzeń lipidowych, cukrzycy typu 2, otyłości i choroby Alzheimera. Jedna z sesji poświęcona będzie tematyce przeciwdziałania chorobom zależnym od niedoboru jodu i nadmiernego spożycia soli. Obecni na Kongresie eksperci przedstawią także zagadnienia z obszaru zindywidualizowanego poradnictwa żywieniowego, uwzględniające wyniki badań międzynarodowych osiągnięte podczas realizacji projektu Food4me.

Żywię głębokie przekonanie, że Kongres ma szansę stać się ważnym forum głosów polemicznych, wszystkie zaś dyskusje wpłyną pozytywnie na integrację i kształt współdziałania wszystkich placówek zajmujących się zarówno żywnością, jak i żywieniem.

 

prof. dr hab. med. Mirosław Jarosz
Przewodniczący Komitetu Naukowo-Organizacyjnego
Dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia


Więcej informacji:
Szczegółowy program Kongresu oraz warunki i termin rejestracji uczestników można znaleźć na stronie internetowej www.kongres-zywieniowy.waw.pl.
Opłata kongresowa wynosi 300 złotych + VAT (= 369 zł) – obejmuje ona udział w kongresie, materiały informacyjne i promocyjne oraz wyżywienie.

Kontakt dla uczestników:
Wszelkie pytania lub wątpliwości w sprawie Kongresu prosimy kierować drogą mailową na adres: kongres@izz.waw.pl lub telefonicznie pod numery: (22) 55 09 906, 772, 781

Kontakt dla sponsorów:
Serdecznie zapraszamy zainteresowane tematyką Kongresu firmy i organizacje do udziału w wydarzeniu w charakterze wystawców i sponsorów.
Więcej informacji na temat oferty dla wystawców i sponsorów znajdą Państwo na stronie internetowej Kongresu.

Wszelkie wątpliwości lub pytania w tej sprawie prosimy kierować do Pana Rafała Bartnika, zastępcy dyrektora ds. projektów i wdrożeń: tel.: (22) 55 09 868, e-mail: rbartnik@izz.waw.pl.

Aktualności

GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS

Gelato Festival to seria międzynarodowych wydarzeń poświęconych sztuce tworzenia rzemieślniczych lodów, które rozpoczęły się we Włoszech i z biegiem lat przerodziły się w globalny festiwal.

Nagrody AIG Prix i AIX Coquinaria

10 października w Hotelu H15 Boutique w Warszawie odbyła się uroczysta ceremonia wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Wśród gości znaleźli się m. in.

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron