Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

XI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”

20 Luty 2016 roku Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach

Arte Culinaria Italiana jest imprezą cykliczną odbywająca się od 2001 roku
w różnych hotelach i restauracjach w całej Polsce.
Konkurs ten służy promocji obiektów hotelarsko-gastronomicznych związanych z kuchnią i kulturą włoską oraz prezentacji firm oferujących produkty włoskie.
Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych odbywających się w Polsce. Zwycięzcy konkursu, oprócz nagród finansowych i rzeczowych otrzymują medale z prawdziwych kruszców, zostają też nominowani do Kulinarnego Pucharu Polski. Uczestnicy konkursu to kucharze z wielu najlepszych i uznanych restauracji i hoteli z całej Polski.

XI edycja konkursu zapowiada się równie interesująco.
W luksusowych wnętrzach współorganizatora imprezy – Fabryki Wełny Hotel & SPA w Pabianicach, nad całością wydarzenia czuwał będzie szef kuchni Wiesław Bober.
W jury będą zasiadali szefowie kuchni z Polski i z zagranicy, znane osobistości ze świata polityki, biznesu i mediów. Galę Dinner uświetni m.in. występ grupy muzycznej Stefana Terrazzino.
Podczas XI edycji tematem przewodnim jest przygotowanie dań zdrowej kuchni o charakterze kuchni włoskiej z odpowiednim wykorzystaniem naczyń kuchennych marki Philipiak Milano.
W konkursie wystąpi 12 ekip profesjonalnych kucharzy, którzy przygotują do oceny jury
dwa dania: makaron i danie główne. Odbędzie się także konkurs dla 9 finalistów konkursu dla amatorów, którzy zaprezentują włoskie danie z wykorzystaniem makaronu bezglutenowego.
Zwycięzcy konkursów otrzymają m.in. nagrody pieniężne, powlekane 24-karatowym złotem naczynia marki Philipiak Milano oraz wiele atrakcyjnych nagród rzeczowych i upominków od sponsorów.

Serdecznie zapraszam

Giancarlo Russo
Organizator

 

 

Załączniki:

Regulamin konkursu dla amatorów

Regulamin konkursu dla profesjomalistów

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron