Liczne badania wskazują, że dieta z dużą zawartością produktów bogatych w polifenole może chronić przed chorobami cywilizacyjnymi, w tym przed cukrzycą typu 2[i], [ii]. Polifenole
Młodzi, ambitni, pełni talentu i pasji do gotowania – tak można opisać trzech Polaków, którzy zakwalifikowali się do kolejnego etapu prestiżowego konkursu S. Pellegrino Young
Za nami kolejne warsztaty w ramach Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere, skierowane do grupy 24 młodych adeptów sztuki kulinarnej. Uczestnicy, wybrani w drodze eliminacji, rozwijają
Dziewiąta edycja Tygodnia Kuchni Włoskiej na Świecie odbędzie się w dniach16–22 listopada 2024 roku i skupi się na temacie diety śródziemnomorskiej oraz tradycyjnych przepisach, produktach
Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.
Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.
Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.
Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.
ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322 01-595 Warszawa