Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

IX Festiwal Kuchni Greckiej

Dnia 26 marca 2014 roku w godzinach 10:00 – 18:00
na XVIII Międzynarodowych Targach Gastronomicznych Eurogastro w Warszawie
ul. Marsa 56C, SEKTOR A

Festiwal Kuchni Greckiej jest cyklicznym wydarzeniem mającym na celu propagowanie w Polsce tradycyjnej kuchni greckiej, oryginalnych produktów zarówno wśród hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni i kucharzy, jak i wśród konsumentów. Polscy kucharze pod „fachowym okiem” będą mogli zaprezentować swoje zdolności na konkursie kulinarnym, w którym weźmie udział 12 kucharzy z całej Polski. Ich zadaniem będzie przygotowanie dania z wykorzystaniem oryginalnych greckich produktów.
Z uwagi na czas i miejsce organizacji jest to również szansa nawiązania kontaktów w branży Ho.Re.Ca tak dla uczestników, jak i dla Partnerów Festiwalu Kuchni Greckiej. Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2014 organizowanego przez Międzynarodowe Targi Poznańskie.
Inauguracji Festiwalu dokona Ambasador Grecji w Polsce p. Tasia Athanasiu. Swoją obecnością zaszczyci nas Mnich ze świętej Góry Athos o. Epifanios Milopotaminos, który jest Szefem Kuchni Klasztoru, członkiem Chef’s Club of Greece i autorem wielu książek kucharskich. Wykona Autorski Pokaz kulinarny połączony z degustacją. Firma Callebout przedstawi grecką odsłonę belgijskiej czekolady – słodkie tajniki zaprezentuje Mistrz Piotr Chylarecki. Firma POTIS zaprezentuje maszynę do gyrosa dostępną dla każdego domu. Na wszystkich odwiedzających czeka wyśmienita kawa o którą zatroszczy się Delonghi Polska, greckie oryginalne przysmaki The Greek Gourmet i wiele innych niezapomnianych atrakcji.
Serdecznie zapraszamy do udziału w tym wielkim międzynarodowym wydarzeniu, którego pomysłodawcą i Organizatorem jest Theofilos Vafidis – znany i ceniony Mistrz i Doradca Kulinarny.

 

Jury techniczne IX Festiwalu Kuchni Greckiej
1. Jerzy Pasikowski (Przewodniczący) Członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni
2. Miltos Karoubas – Prezes Chef’s Club – Grecja
3. Spiros Dosis – Członek Chef’s Club – Grecja
4. Marcin Budynek – Członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni
5. Robert Sowa – Członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni
6. Giancarlo Russo – Członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni – Włochy
7. O. Epifanios Milopotaminos – Członek Chef’s Club – Grecja

 

Lista uczestników IX Festiwalu Kuchni Greckiej
1. Jan Paweł Błaźniak Restauracja Maska – Saska Kępa Warszawa
2. Sylwia Bukała Do&Co Poland Sp. Z O.O. Warszawa
3. Tomasz Czarnecki Restauracja Patateria Karpacz
4. Arkadiusz Dziakowski Restauracja Zielona Wrocław Psary
5. Rafał Grzegorzek Restauracja Amber Room Warszawa
6. Dominik Kloc Dworek New Restaurant Bielsko – Biała
7. Dariusz Kuduk Hotel Grand Sal Wieliczka
8. Marcin Polak Młyn Jacka Hotel & Spa **** Wadowice
9. Norbert Sokołowski Restauracja Moonsfera Warszawa
10. Kamil Tłuczek Restauracja Pasjonaci Rzeszów
11. Karolina Wiśniewska Hotel Zdrojowy Pro Vita Agnieszka Trafas Kołobrzeg
12. Dawid Zagrzywiec Hotel Brant Wiązowna

 

Aktualności

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron