V Narodowy Kongres Żywieniowy
Zapraszamy na V Narodowy Kongres Żywieniowy! 17 października spotkajmy się online, aby porozmawiać o DIECIE DLA ZDROWIA I PLANETY.
W trakcie tego wydarzenia online połączymy teorię o diecie planetarnej z praktyką – gotowaniem na żywo:
- W strefie merytorycznej eksperci z dziedziny medycyny, żywienia i dietetyki przedstawią wyłożą aktualny stan wiedzy m.in. na temat:
- Co możemy zrobić dla poprawy stanu naszego zdrowia i naszej planety?
- Pestycydy w roślinach, antybiotyki w mięsie, żywność GMO – czy mamy się czego obawiać?
- Czy dieta roślinna to dobre rozwiązanie dla każdego?
- Jak nauczyć się rozpoznawać żywność, która służy naszemu zdrowiu?
- Między wykładami czas wypełni strefa fitness, czyli spotkanie z Exercise Is Medicine Poland. W trakcie wejścia na żywo nasze Specjalistki zaproszą Was do wspólnych ćwiczeń i pokażą prosty trening dla każdego niezależnie od wieku i kondycji fizycznej.
- W strefie kulinarnej, której transmisja będzie prowadzona jednocześnie z wykładami, znani kucharze i dietetycy będą na żywo gotować i rozmawiać o zdrowym żywieniu. Strefę kulinarną poprowadzi Grzegorz Łapanowski – kucharz, aktywista i propagator dobrego sezonowego jedzenia.
W trakcie trwania kongresu do dyspozycji uczestników będą eksperci z Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej, którzy na co dzień udzielają bezpłatnych porad w Centrum Dietetycznym Online. Zainteresowani będą mogli umówić się na konsultacje z dietetykiem, psychodietetykiem lub specjalistą od aktywności fizycznej.
Udział w Kongresie jest bezpłatny.
Warunkiem uczestnictwa jest rejestracja, której można dokonać na stronie: www.kongres-zywieniowy.waw.pl
Obowiązuje kolejność zgłoszeń, liczba miejsc jest ograniczona.
Więcej informacji: www.kongres-zywieniowy.waw.pl
„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.
Program kongresu:
https://kongres-zywieniowy.waw.pl/program/