Światowe spotkanie branży spożywczej
SIAL Paris, międzynarodowe targi żywności, partner biznesu, proponują podczas najbliższej edycji odkrywanie trendów, które elektryzują sektor food i prezentacje najlepszych innowacji z czterech stron świata. Wydarzenie odbędzie się w dniach 15-19.10.2022 r. w Centrum Wystawowym Paris Nord Villepinte.
SIAL Paris, targi gromadzące w jednym miejscu i czasie innowacyjnych przedstawicieli światowej branży spożywczej, to wyjątkowa przestrzeń wymiany doświadczeń, debat i dzielenia się opiniami na temat wyzwań, trendów i dobrych praktyk branży. Tegoroczna edycja upłynie pod znakiem nowości.
Targi rozpoczynają debatę wokół tematu Own the Change, zainicjowanego w 2020 roku, aby dostarczyć wszystkim zainteresowanym niezbędnych rozwiązań do tworzenia żywności jutra, w odpowiedzi na oczekiwania i inicjatywy z różnych stron świata. Będzie to edycja zorganizowana wokół bogatego programu, który odpowie na potrzeby całego ekosystemu branży spożywczej.
Mocne strony Targów to:
• SIAL Innovation – prezentacja najlepszych innowacji spożywczych z całego świata. Rejestracja kandydatów jest otwarta dla wystawców targów do 12 sierpnia 2022 r. Jury ekspertów nagrodzi najlepsze innowacyjne produkty w poszczególnych kategoriach.
• SIAL Start Up – nowa przestrzeń, która zaprezentuje wyselekcjonowane startupy z sektora spożywczego. Przestrzeń ta jest tworzona we współpracy z Start-up Sesame i La FoodTech. Odwiedzający będą mogli odkryć młode innowacyjne firmy z Francji i z innych krajów.
• SIAL Insights/Think Tank prezentuje badania nad oczekiwaniami konsumentów, innowacyjnymi produktami, trendami na rynkach i restauracjami. NDP Group, nowy partner dołączył do ekipy ekspertów z Kantar i Protéines XTC. NDP Group będzie odpowiadać za stworzenie księgi trendów.
• SIAL Podcast – nowe spotkanie organizowane raz w miesiącu poświęcone aktualnościom z sektora spożywczego, aby towarzyszyć przez cały rok profesjonalistom z branży.
Pod patronatem znanego Szefa kuchni
Tegorocznej edycji Targów SIAL Paris patronuje Mauro Colagreco, Szef kuchni i właściciel Le Mirazur w Mentonie, restauracji wyróżnionej 3 gwiazdkami Michelin. Tematyka wydarzenia jest spójna z wyznawanymi przez niego wartościami: – Za każdym razem, gdy wybieramy jedzenie decydujemy o świecie, w którym chcemy żyć. Dlatego tematyka „Own the change” bardzo do mnie przemawia. Świat już się zmienił, teraz pora na nas! – podsumowuje Mauro Colagreco.
Więcej informacji na temat Targów udziela Przedstawicielstwo Targów SIAL w Polsce: Międzynarodowe Targi Francuskie
tel. 22 815 64 55, e-mail: promopol@it.pl