Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostwa Polski Młodych Sommelierów 2022

W najbliższy weekend, 15-16 października, 25 zawodników powalczy w Poznaniu o tytuł Mistrza Polski Młodych Sommelierów. Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Zawody będą transmitowane on-line, a finałowa gala będzie otwarta dla publiczności.

Konkursowi towarzyszą degustacje i seminaria dla sommelierów organizowane przez partnerów Mistrzostw: TiM, Purcari Wines Poland, Niemiecki Instytut Wina, Wines of Portugal, California Wines, National Wine Agency of Georgia i Les Grands Chais De France. Na sobotni wieczór zaplanowana jest dostępna dla publiczności degustacja Bar des Sommeliers przygotowana przez Vininova i Wina z Tejo. W niedzielę po południu sommelierzy zapraszają na degustację walk around.   

Mistrzostwa mają trzy etapy: eliminacje, półfinał oraz finał, czyli starcie trzech najlepszych zawodników. Półfinał i finał zawodów będą transmitowane na profilu Facebook Stowarzyszenia, a finałowa gala jest otwarta dla publiczności. Mistrzostwa i wszystkie imprezy towarzyszące odbywają się w poznańskim hotelu Andersia, przy placu Andersa 3.

Szczegółowy program wydarzenia:

15 października (sobota)

16.00 – 24.00  degustacja Bar des Sommeliers (rejestracja pod linkiem)

16 października (niedziela)

9.00 – 12.00  eliminacje

13.00 – 15.00  półfinały         

16.00 – 17.00  degustacja walk around (rejestracja pod linkiem)

17.30 – 20.30  gala finałowa (rejestracja pod linkiem)

Na udział w degustacjach i gali finałowej obowiązuje rejestracja.

Więcej informacji: www.sommelierzy.pl

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron