Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Jubileuszowa książka kucharska od Selgros & Cash Carry

Świętowanie jubileuszu Selgros Cash & Carry trwa i z tej okazji najlepsi kucharze  pracujący dla marki przygotowali dla klientów sieci książkę kucharską z przepisami wykorzystującymi 25 produktów, które zmieniły polską kuchnię.

Na kształt tradycyjnej polskiej kuchni miały wpływ akcenty żydowskie, litewskie czy francuskie, ale po okresie transformacji Polacy pokochali kuchnie świata. Dania śródziemnomorskie, w szczególności włoskie, lecz również kuchnia azjatycka ze swoją interpretacją street foodu to trendy, bez których trudno wyobrazić sobie dzisiejsze gotowanie. Z okazji wyjątkowego jubileuszu eksperci Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz członkowie Narodowej Kadry Kucharzy, przygotowali receptury zawierające produkty, które szczególnie wpłynęły na dania serwowane w polskich domach. Udowadniają, że dzisiaj rodzima kuchnia to nie tylko ziemniaki, grzyby czy kapusta, ale również nietypowe i odważne interpretacje dań.

Nasze przepisy to połączenie ponadczasowej tradycji z nowoczesnymi inspiracjami. Każdy z nas dodał do nich również sekretny składnik, który nadaje smaku wszystkim potrawom – wielką pasję do gotowania! – mówi Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet, jeden z autorów przepisów. Wszystkie składniki są dostępne w halach Selgros Cash & Carry i to dokładnie te produkty, z których sami korzystamy jako kucharze – dodaje.

Jak zdobyć to jubileuszowe wydanie? Wystarczy przyjść do Selgros, zrobić 10 x zakupy za min. 100 zł i odebrać książkę kucharską za 1 grosz. Można też nabyć ją  w regularnej cenie 119 zł. Akcja trwa do 30 listopada we wszystkich halach Selgros Cash & Carry w Polsce.  Szczegóły w regulaminie dostępnym na www.selgros.pl  i w Dziale Obsługi Klienta.

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron