Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Jubileuszowa książka kucharska od Selgros & Cash Carry

Świętowanie jubileuszu Selgros Cash & Carry trwa i z tej okazji najlepsi kucharze  pracujący dla marki przygotowali dla klientów sieci książkę kucharską z przepisami wykorzystującymi 25 produktów, które zmieniły polską kuchnię.

Na kształt tradycyjnej polskiej kuchni miały wpływ akcenty żydowskie, litewskie czy francuskie, ale po okresie transformacji Polacy pokochali kuchnie świata. Dania śródziemnomorskie, w szczególności włoskie, lecz również kuchnia azjatycka ze swoją interpretacją street foodu to trendy, bez których trudno wyobrazić sobie dzisiejsze gotowanie. Z okazji wyjątkowego jubileuszu eksperci Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz członkowie Narodowej Kadry Kucharzy, przygotowali receptury zawierające produkty, które szczególnie wpłynęły na dania serwowane w polskich domach. Udowadniają, że dzisiaj rodzima kuchnia to nie tylko ziemniaki, grzyby czy kapusta, ale również nietypowe i odważne interpretacje dań.

Nasze przepisy to połączenie ponadczasowej tradycji z nowoczesnymi inspiracjami. Każdy z nas dodał do nich również sekretny składnik, który nadaje smaku wszystkim potrawom – wielką pasję do gotowania! – mówi Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet, jeden z autorów przepisów. Wszystkie składniki są dostępne w halach Selgros Cash & Carry i to dokładnie te produkty, z których sami korzystamy jako kucharze – dodaje.

Jak zdobyć to jubileuszowe wydanie? Wystarczy przyjść do Selgros, zrobić 10 x zakupy za min. 100 zł i odebrać książkę kucharską za 1 grosz. Można też nabyć ją  w regularnej cenie 119 zł. Akcja trwa do 30 listopada we wszystkich halach Selgros Cash & Carry w Polsce.  Szczegóły w regulaminie dostępnym na www.selgros.pl  i w Dziale Obsługi Klienta.

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron