Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Degustacja stolikowa win niemieckich już 13 kwietnia

Niemiecki Instytut Wina serdecznie zaprasza do udziału w Riesling, Pinot & Co, największej degustacji stolikowej niemieckich win. To wydarzenie nie do przegapienia dla każdego profesjonalisty, który kocha niemieckie wina. Blisko 30 niemieckich producentów i polskich importerów zaprezentuje swoją ofertę win. Wśród nich będą winiarze, którzy poszukują możliwości współpracy z polskimi importerami oraz polscy importerzy, którzy przedstawią oferowane przez siebie niemieckie wina.

Wydarzenie jest doskonałą okazją na odkrycie dominujących trendów w niemieckim winiarstwie, a towarzyszyć będzie mu również MasterClass. Tym razem podczas komentowanej degustacji „The Others” pokazane będą wina innych wiodących niemieckich odmian wiorośli, tj. wszystkich poza rieslingiem.

Master Class poprowadzi Lars Daniëls MV, redaktor naczelny Perswijn, wiodącego holenderskiego magazynu o winie, ambasador niemieckich win uhonorowany tytułem „Riesling Fellow”.

Zapraszamy branżę winiarską, sommelierów, właścicieli restauracji, sklepów z winami, importerów wina, dziennikarzy i bloggerów winiarskich oraz kulinarnych.

Data: 13.04.2023, godz. 12.30-17.00

Miejsce: Reduta Banku Polskiego

ul. Bielańska 10, 00-085 Warszawa

Link do rejestracji:

https://app.evenea.pl/event/rieslingpinotco2023/

Udział w spotkaniu jest bezpłatny.

Aktualności

GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS

Gelato Festival to seria międzynarodowych wydarzeń poświęconych sztuce tworzenia rzemieślniczych lodów, które rozpoczęły się we Włoszech i z biegiem lat przerodziły się w globalny festiwal.

Nagrody AIG Prix i AIX Coquinaria

10 października w Hotelu H15 Boutique w Warszawie odbyła się uroczysta ceremonia wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Wśród gości znaleźli się m. in.

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron