Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych. Współpracujemy z dziennikarzami z USA, Holandii, Szwajcarii i Portugalii, którzy piszą o gastronomicznych trendach w swoich krajach. Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.
Najnowsze trendy, nowinki techniczne, ciekawe pomysły i rozwiązania – wszystko to znajdą Państwo w naszym czasopiśmie.
Miesięcznik „Przegląd Gastronomiczny” dociera do Czytelników wyłącznie poprzez prenumeratę, do której serdecznie Państwa zachęcamy.
Praktyka i teoria żywienia zbiorowego w Polsce. Nauka o żywieniu człowieka, technologia gastronomiczna, prezentacja nowoczesnych maszyn i urządzeń, marketing, najnowsze informacje z dziedziny żywienia zbiorowego, porady prawne i podatkowe, porady dla początkujących w zawodach związanych z gastronomią, propozycje szefów kuchni, sylwetki właścicieli zakładów gastronomicznych oraz szefów kuchni, aranżacje wnętrz, kalendarz targów i wystaw.
Czytelnicy:
Restauracje hotelowe, duże, średnie i małe restauracje, bary i kawiarnie, właściciele restauracji, kierownicy działów żywienia, szefowie kuchni, barmani, bariści i kelnerzy, stacje sanitarno-epidemiologiczne, wojskowe służby kwatermistrzowskie, sanatoria, stołówki szkolne i przedszkolne, wyższe uczelnie i szkoły gastronomiczne, biblioteki naukowe, zakłady produkcyjne i osoby prywatne.
Redakcja:
„Przegląd Gastronomiczny”
ul. Ratuszowa 11, pok.717
03-450 Warszawa,
Tel.: (22) 849 09 78, (22) 849 19 24
faks: (22) 849 19 24
e-mail: pg@przeglad-gastronomiczny.pl