Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Bagietka, bułka czy czekadełko?

Bagietka, bułka

Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego informuje, że rozpoczęty został projekt

„Warsztaty dla piekarzy: bagietka, bułka, czekadełko.
Światowe trendy dla pieczywa najwyższej jakości”.

Projekt finansowany jest z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

Warsztaty skierowane są do młodych ludzi w wieku 18 – 30 lat, w tym do:

  • piekarzy;
  • pracowników, którzy wykonują zawód piekarza lub pomocnika piekarza;
  • pracowników kuchni restauracyjnych, gdzie piecze się pieczywo pod potrzeby własne;
  • piekarzy produkujących w ramach małej produkcji spożywczej.

Praktyczne dwudniowe warsztaty odbędą się w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci w Lublinie, na przełomie stycznia i lutego 2021 roku. Udział w warsztatach będzie bezpłatny.

Warsztaty są kontynuacją poprzednich cykli spotkań z roku 2019 i 2020, kiedy piekliśmy chleb pszenny i żytni oraz ze zbóż pradawnych. Jak obrazują fotografie, wszyscy uczestnicy byli bardzo zadowoleni z miłego przebiegu warsztatów, mających na celu uzyskanie wiedzy, w celu promocji wyrobów najwyższej jakości.

Prosimy śledzić naszą stronę www.sitspoz.pl, gdzie zamieszczone są dalsze informacje!

Zapraszamy do wzięcia udziału.

piekarnia
Prezes piekrani
bagietka
bułka

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron