Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego informuje, że rozpoczęty został projekt
„Warsztaty dla piekarzy: bagietka, bułka, czekadełko.
Światowe trendy dla pieczywa najwyższej jakości”.
Projekt finansowany jest z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.
Warsztaty skierowane są do młodych ludzi w wieku 18 – 30 lat, w tym do:
- piekarzy;
- pracowników, którzy wykonują zawód piekarza lub pomocnika piekarza;
- pracowników kuchni restauracyjnych, gdzie piecze się pieczywo pod potrzeby własne;
- piekarzy produkujących w ramach małej produkcji spożywczej.
Praktyczne dwudniowe warsztaty odbędą się w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci w Lublinie, na przełomie stycznia i lutego 2021 roku. Udział w warsztatach będzie bezpłatny.
Warsztaty są kontynuacją poprzednich cykli spotkań z roku 2019 i 2020, kiedy piekliśmy chleb pszenny i żytni oraz ze zbóż pradawnych. Jak obrazują fotografie, wszyscy uczestnicy byli bardzo zadowoleni z miłego przebiegu warsztatów, mających na celu uzyskanie wiedzy, w celu promocji wyrobów najwyższej jakości.
Prosimy śledzić naszą stronę www.sitspoz.pl, gdzie zamieszczone są dalsze informacje!
Zapraszamy do wzięcia udziału.
![piekarnia](https://przeglad-gastronomiczny.pl//wp-content/uploads/2020/11/piekarnia-1-300x200.jpg)
![Prezes piekrani](https://przeglad-gastronomiczny.pl//wp-content/uploads/2020/11/Prezes-piekarni-300x200.jpg)
![bagietka](https://przeglad-gastronomiczny.pl//wp-content/uploads/2020/11/bagietka-300x200.jpg)
![bułka](https://przeglad-gastronomiczny.pl//wp-content/uploads/2020/11/bulka-300x200.jpg)