Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Bagietka, bułka czy czekadełko?

Bagietka, bułka

Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego informuje, że rozpoczęty został projekt

„Warsztaty dla piekarzy: bagietka, bułka, czekadełko.
Światowe trendy dla pieczywa najwyższej jakości”.

Projekt finansowany jest z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

Warsztaty skierowane są do młodych ludzi w wieku 18 – 30 lat, w tym do:

  • piekarzy;
  • pracowników, którzy wykonują zawód piekarza lub pomocnika piekarza;
  • pracowników kuchni restauracyjnych, gdzie piecze się pieczywo pod potrzeby własne;
  • piekarzy produkujących w ramach małej produkcji spożywczej.

Praktyczne dwudniowe warsztaty odbędą się w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci w Lublinie, na przełomie stycznia i lutego 2021 roku. Udział w warsztatach będzie bezpłatny.

Warsztaty są kontynuacją poprzednich cykli spotkań z roku 2019 i 2020, kiedy piekliśmy chleb pszenny i żytni oraz ze zbóż pradawnych. Jak obrazują fotografie, wszyscy uczestnicy byli bardzo zadowoleni z miłego przebiegu warsztatów, mających na celu uzyskanie wiedzy, w celu promocji wyrobów najwyższej jakości.

Prosimy śledzić naszą stronę www.sitspoz.pl, gdzie zamieszczone są dalsze informacje!

Zapraszamy do wzięcia udziału.

piekarnia
Prezes piekrani
bagietka
bułka

Aktualności

Przegląd Gastronomiczny 2/2024

Nowy numer „PG” 2/2024 Dostęp on-line do wybranych artykułów możliwy jest na stronie portalu naszego Wydawcy 3 TARGI Mistrzowie i profesjonaliści GASTROTARGI SMAKKi 2024  

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2024

Premiera XIII edycji Przewodnika Poland 100 Best Restaurants, który tworzy kulinarną mapę Polski, ogłoszenie listy 100 najlepszych restauracji w Polsce i wręczenie nagród dla szefów

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron