Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

„Bitwa Regionów” 2025 startuje!

Rozpoczął się nabór zgłoszeń do 10. edycji Konkursu Kulinarnego „Bitwa Regionów”. To okazja dla kół gospodyń wiejskich i stowarzyszeń, którym bliskie są smaki regionów i dawne receptury, aby zaprezentować wyjątkowe potrawy przygotowywane z pasją i sercem.

Aby wziąć udział w konkursie, należy wypełnić formularz. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 25 kwietnia 2025 r.

KONKURS BĘDZIE PRZEBIEGAĆ W TRZECH ETAPACH:

Etap I – Komisja kwalifikacyjna, na podstawie oceny formularzy zgłoszeniowych, utworzy listę rankingową prac konkursowych. Do udziału w wydarzeniach regionalnych I etapu konkursu przejdą KGW/stowarzyszenia, które znajdą się na najwyższych pozycjach list rankingowych. W każdym wydarzeniu weźmie udział maksymalnie 20 drużyn. Zespoły biorące udział w I etapie konkursu, które zostaną najwyżej ocenione przez komisje konkursowe podczas danego wydarzenia regionalnego, zostaną zakwalifikowane do II etapu, tj. półfinału konkursu.

Etap II – KGW/stowarzyszenia, które zajmą 1. miejsce w wydarzeniach regionalnych, wezmą udział w półfinałach wojewódzkich. 16 zespołów, które zdobędą 1. miejsce w II etapie konkursu – po 1 z każdego województwa – zakwalifikuje się do finału ogólnopolskiego.

Etap III – Finał z udziałem 16 drużyn odbędzie się 6–7 września 2025 r. na PGE Narodowym w Warszawie.

W tym roku pula nagród to ponad 65 tys. zł. Przewidziana jest również nagroda dodatkowa dla laureata I miejsca w finale – wyjazd przedstawicieli KGW/stowarzyszenia na zagraniczne targi rolno-spożywcze w UE. 

Organizatorem wydarzenia jest Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.

Patronat nad konkursem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem

Aktualności

MADE FOR RESTAURANT

Już 6 maja we Wrocławiu PRZEKROCZYMY GRANICE! Granice zdrowego rozsądku i smaku. Granice biznesowe i artystyczne. Granice na mapach i w naszych głowach. Do roli

Przegląd Gastronomiczny 02/2025

Nowy numer „PG” 2/2025 Jak otworzyć własnego foodtrucka – Adrianna Lotolc, Antoni Maruniewicz     2 Prosto, autentycznie i naturalnie – trendy kulinarne na 2025 rok   

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron