Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

MADE FOR RESTAURANT

Już 6 maja we Wrocławiu PRZEKROCZYMY GRANICE! Granice zdrowego rozsądku i smaku. Granice biznesowe i artystyczne. Granice na mapach i w naszych głowach. Do roli odważnych przewodników zapraszamy najlepszych restauratorów patrzących bez kompleksów w stronę ŚWIATA, którzy m.in. eksplorują i serwują kuchnię etniczną, implementują odważne koncepty i skuteczne modele zarządzania przywiezione z podróży oraz zatrudniają ludzi, którym obce są wszelkie ograniczenia, wytyczając ścieżkę FAST GROWING. Ich siły już nie powstrzymacie!

28. Konferencja MADE FOR Restaurant, CROSS THE BORDERS jest organizowana wspólnie z miastem Wrocław.

Termin: 6 maja 2025

START 12:00

Miejsce: Wrocławskie Centrum Kongresowe | Hala Stulecia

Tym razem zabieramy Was w podróż dookoła kulinarnego świata, by przyjrzeć się, jaki wpływ globalne uwarunkowania mają na rozwój polskiej branży gastro i gusta gości. Obydwie tegoroczne edycje naszej konferencji skupiają się na pokazaniu otwartości polskiego rynku na kuchnie inne niż narodowa. Ocenimy potencjał kulturowy i biznesowy, zajmiemy się trendami i wpływami zagranicznymi. Przyjrzymy się fali pracowników z różnych krajów i inwestorom zagranicznym, zbadamy wpływy finansowe od turystów, przypatrzymy się zmianom kulturowym, a wreszcie polityce zagranicznej, która także ma wpływ na polskie restauracje. Działania ambasad promujące narodową kuchnię, miłość Polaków do ramenów, sushi, burgerów i pierożków won-ton, produkty egzotyczne dostępne
w restauracjach będą w kręgu naszych zainteresowań i rozważań.

A to wszystko tuż po długim majowym weekendzie, po którym każdy z restauratorów będzie miał najświeższe obserwacje ze swoich zagranicznych podróży i restauracji. Czyż może być lepiej?

Co nas czeka?

Konferencja hybrydowa z ekspertami i liderami branży

Wykłady i warsztaty z liderami branży gastro

Kulinarna WYSTAWA INTERAKTYWNA – Cross The Borders

FOR DATING – rozmowy przy okrągłych stołach

Prezentacja TOP 100 Restauratorów FORBES&MADE FOR Restaurant w kategorii KUCHNIA ETNICZNA

AFTER PARTY w Restauracji Przystań&Marina

A konkretnie?

zaczniemy na poważnie – od tego, jaki jest wpływ polityki światowej na biznes gastronomiczny. Mówiąc obrazowo: co z tego, co „upichcą” w Białym Domu, wjedzie na stół europejski, a mówiąc wprost, czego dzisiaj może obawiać się właściciel warszawskiej restauracji z kuchnią Izraela?

rozbierzemy na części pierwsze naszych gości i dowiemy się, czy są kulinarnymi patriotami, czy na talerzu wybierają emigrację;

na naszą scenę wjedzie crazy delivery from Portugal wprost z przepisem na strategię szybkiego wzrostu restauracji;

skupimy się na RED FLAGS i zastanowimy się, jaki biznesplan przyjąć w gastro na trudne czasy;

porozmawiamy o tym, jak nowe sposoby serwowania małej czarnej i drinki z palemką bez alko mogą przyciągnąć gości do restauracji;

zajrzymy do najmodniejszych restauracji Londynu, Europy i podpowiemy, jak założyć restaurację w Dubaju czy na Zanzibarze – i przeżyć;

w naszym kulinarnym show przy udziale najlepszych szefów kuchni PRZEKROCZYMY GRANICE mentalne, technologiczne, smakowe, państwowe – ale też granice sztuki, bo na naszych oczach powstawać będą multimedialne instalacje, konceptualne prezentacje i kulinarne manifesty z produktów od lokalnych dostawców.

– a podczas wielkiego finału na scenie pojawi się TOP 100 nominowanych restauratorów w kategorii KUCHNIA ETNICZNA w rankingu FORBES&MADE FOR RESTAURANT.

Przedłużymy naszą podróż poza wszelkie granice na After Party w Restauracji Przystań&Marina.

„Spotykamy się, aby wspólnie zastanowić się nad tym, jak budować silny, międzynarodowy i odporny na zmiany sektor gastronomiczny oraz dochodowe restauracje. Bez strachu przekroczymy granice – dosłownie i w przenośni” – mówi Agnieszka Małkiewicz, organizatorka konferencji MADE FOR RESTAURANT. „Podejdziemy do tematu z brawurą i w poszukiwaniu sukcesu finansowego. Będziemy mieli tylko sprawdzone rekomendacje i mocne insighty” – zapowiada. „Sprawdzimy, jak międzynarodowe wpływy – od kuchni etnicznych po zagraniczne modele biznesowe – rewolucjonizują polskie restauracje i czego możemy się nauczyć od światowych liderów branży. A może to oni mogą uczyć się od nas?”  – dodaje.

Szczegółowy program wydarzenia znajdziecie TU. Każdy punkt programu to jak wykwintna karta dań! A w takim miejscu jak Wrocław, wszystko będzie smakować wybornie.

Aktualności

Nowoczesne oblicze niemieckiego winiarstwa

3 kwietnia 2025 roku w warszawskiej Reducie Banku Polskiego odbyła się kolejna edycja wydarzenia Riesling, Pinot & Co., organizowanego przez Niemiecki Instytut Wina. Tegoroczne spotkanie

Rośnie rola własnych wypieków w gastronomii

Współczesna gastronomia przeżywa prawdziwy renesans świeżych, jeszcze ciepłych wypieków prosto z pieca, które stają się coraz ważniejszym elementem oferty restauracji, kawiarni czy nawet hoteli. Trend

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron