Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Charytatywna Kolacja z Balem: „Przyjaciele Świata wraz z Przyjaciółmi”

Hotel Vienna House by Wyndham Andel’s Łódź ponownie stanie się centrum wsparcia i wspólnoty. W sobotę, 14 grudnia, o godzinie 19:00 rozpocznie się 15. edycja Kolacji Charytatywnej z Balem „Przyjaciele Świata wraz z Przyjaciółmi”. Dochód zostanie przeznaczony na zakup specjalistycznego sprzętu medycznego dla łódzkich szpitali i hospicjów.

Już po raz piętnasty łodzianie spotkają się na niezwykłym wydarzeniu, które połączy szczytny cel z niezapomnianą atmosferą. Kolacja Charytatywna z Balem organizowana przez Stowarzyszenie „Przyjaciele Świata” i Fundację „Serce dla Serc” to wyjątkowa okazja, by wspólnie pomagać potrzebującym, a zarazem uczestniczyć w jednym z najbardziej prestiżowych wydarzeń towarzyskich w Łodzi. Wydarzenie objęte jest patronatem honorowym Prezydent Miasta Łodzi, Hanny Zdanowskiej, rektora Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, prof. dr. hab. n.med. Janusza Piekarskiego oraz Prezesa Okręgowej Rady Lekarskiej w Łodzi, dr. n. med. Pawła Czekalskiego.

Dochód z tegorocznej edycji przeznaczony zostanie na dofinansowanie przyłóżkowego systemu monitorowania funkcji życiowych dla pacjentów Łódzkiego Hospicjum dla Dzieci – Łupkowa oraz zakup specjalistycznego sprzętu dla Centralnego Szpitala Klinicznego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi (problem cywilizacyjny, jakim jest insulinooporność i cukrzyca). Podczas wieczoru odbędzie się aukcja charytatywna, podczas której zlicytowane zostaną wyjątkowe przedmioty: rakieta Igi Świątek z autografem i certyfikatem autentyczności, koszulka z autografem Huberta Hurkacza, obrazy Marty Momot i Ryszarda Bilana, wydanie jubileuszowe konstytucji RP, podpisane przez byłego Prezydenta RP, Lecha Wałęsę oraz inne cenne dzieła i pamiątki.

W programie wieczoru znajdą się także wyjątkowe atrakcje: wykwintna kolacja w klimacie francuskim przygotowana przez Michała Pysklaka, szefa kuchni hotelu Andel’s, oraz Grzegorza Łapanowskiego, znanego eksperta kulinarnego i jurora programu „Top Chef”. Oprawę muzyczną zapewnią Urszula, zespół Stage Fever i DJ Andrew, a całość poprowadzą Agnieszka Sienkiewicz-Gauer i Elisabeth Duda. W trakcie Kolacji zostanie również wręczona nagroda „Przyjaciel Honorowy”, stworzona przez Andrzeja Pągowskiego jako podziękowanie dla osób, które od lat swoją bezinteresowną pomocą wspierają działania Stowarzyszenia „Przyjaciele Świata”.

Kolacja rozpocznie się o godzinie 19:00, a wieczór potrwa do 3:00. Udział w wydarzeniu jest możliwy po wcześniejszym zakupie biletów, których sprzedaż trwa do 6 grudnia 2024 roku. Koszt miejsca przy stoliku VIP w pierwszym rzędzie wynosi 890 zł, a przy pozostałych stolikach 790 zł.

Niech ten wieczór stanie się dowodem na to, że razem możemy więcej. Szczegóły wydarzenia oraz bieżące informacje dostępne są na fanpage’u Stowarzyszenia „Przyjaciele Świata”. Zachęcamy do wspólnego spędzenia tego grudniowego wieczoru i wsparcia tych, którzy tego najbardziej potrzebują.

Stowarzyszenie „Przyjaciele Świata” jest organizacją non-profit. Jego działalność koncentruje się na pomocy najmłodszym, a wśród placówek objętych wsparciem znajdują się szpitale, domy dziecka i świetlice środowiskowe. Stowarzyszenie nie ponosi opłat związanych z siedzibą, nie zatrudnia pracowników, a wszelkie koszty administracyjne związane z aktywnością Stowarzyszenia są pokrywane ze składek członkowskich. Członkinie Stowarzyszenia „Przyjaciele Świata” nie czerpią z działania w nim korzyści materialnych, a zapłatą jest dla nich satysfakcja z niesienia uśmiechu i odrobiny radości tym, których doświadczyło życie.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content