Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Przegląd Gastronomiczny 6/2024

Nowy numer „PG” 6/2024

Książeczka sanepidowska online – Adrianna Lotolc    2

Reklamowanie produktów w sieci? To nie takie proste! – Edyta Oleszczuk-Romańska    4

Firmy gastronomiczne mogą domagać się zwrotu VAT – Robert Nogacki  6

Mięso komórkowe w Polsce? Główny szef kuchni Sodexo przeciera szlaki    8

Regionalne desery z kaszą      9

Kawa po wietnamsku – w czym tkwi jej sekret?    11

Siła opinii gości w Internecie – Arletta Kowalik      12

Motywacja w gastronomii – przepis na sukces restauracji – Agnieszka Wijas  13

Technologia i design zmieniają przestrzeń hotelową i restauracyjną   14

Kongres pełen inspiracji     16

Święta Bożego Narodzenia w Polsce – tradycje, zwyczaje, dania i napoje, symbolika – Ewa Czarniecka-Skubina   18

Winterhalter. Agile w gastronomii: współpraca, innowacje i elastyczność w praktyce     23

Święta Bożego Narodzenia od kuchni. Tradycja czy nowoczesność? – Michał Wawro   25   

Wędrówki z piernikiem    26

Święta 2024. Ciesz się chwilą (korespondencja z Holandii) – Anna Wytrykus  

28

Polski barman zachwycił międzynarodowych ekspertów    35

Szampan, czyli odrobina luksusu – Jacek Paprocki    36  

Pierwszy polski gin rzemieślniczy z dystrybucja na rynku brytyjskim    39

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron