Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

CROSSWAYS: Go South!

Go South! to kolejne wydarzenie z cyklu CROSSWAYS Wine&Food. Tym razem wina i alkohole z południowej półkuli: od Ameryki Południowej (Peru, Chile, Argentyna) do Australii i Nowej Zelandii – nie zapominając o Południowej Afryce, oczywiście. Oprócz winiarni pojawią się dystrybutorzy i importerzy win.  

Pojawią się wina nowe i nieznane w Polsce – oraz wina już obecne na rynku, znane i lubiane,  jak melodie, które już słyszeliście.
Przy odrobinie szczęścia skosztujecie peruwiańskiego ceviche, które zostało wpisane na listę Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego (masterclass „Ceviche, wino i pisco” zorganizowany przez Ambasadę Peru i prowadzony przez znakomitych kucharzy: René Villalba oraz Aldo Herrera). A jeżeli lubicie wina biodynamiczne, zgłoście się na szkolenie Andreja Razumovsky’ego.

Wpadnijcie i cieszcie się wraz z nami z nadchodzącej jesieni (która tam, na południowej półkuli, w jakiś magiczny sposób jest wiosną).
Zapraszamy 25 września do sali konferencyjnej w VITKAC-u (ul. Bracka 9, Warszawa). Wstęp tylko dla osób zarejestrowanych.

Zgłoszenia:

Branża i media (12.00 – 16.00): forms.gle/UJWUKusUHrCn3zF89

Miłośnicy wina (16.00 – 19.30): https://forms.gle/RdNBPWv2ZwgMHN9R8

Masterclassy (dla branży):

13.00 – 14.00 René Villalba oraz Aldo Herrera „Ceviche, wino i pisco” (Lista rezerwowa) https://forms.gle/5hS4EJWx7QGEoVKP9

14.30 – 15.30 Andrej Razumovsky „Biodynamic Wines & Sustainable Practices from the Southern Hemisphere” https://forms.gle/v97HHxzZM9eF6Vuh6

Informacje

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron