Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Czasopismo

„Przegląd Gastronomiczny” to fachowy miesięcznik, który już od 1946 r. wspiera polską gastronomię.
Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych. Współpracujemy z dziennikarzami z USA, Holandii, Szwajcarii i Portugalii, którzy piszą o gastronomicznych trendach w swoich krajach. Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.
Najnowsze trendy, nowinki techniczne, ciekawe pomysły i rozwiązania – wszystko to znajdą Państwo w naszym czasopiśmie.
Miesięcznik „Przegląd Gastronomiczny” dociera do Czytelników wyłącznie poprzez prenumeratę, do której serdecznie Państwa zachęcamy.
Autor za publikację artykułu w „Przeglądzie Gastronomicznym” otrzymuje 5 pkt. MNiSW zgodnie z rozporządzeniem z dn. 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji działalności naukowej.
 
Tematyka:

Praktyka i teoria żywienia zbiorowego w Polsce. Nauka o żywieniu człowieka, technologia gastronomiczna, prezentacja nowoczesnych maszyn i urządzeń, marketing, najnowsze informacje z dziedziny żywienia zbiorowego, porady prawne i podatkowe, porady dla początkujących w zawodach związanych z gastronomią, propozycje szefów kuchni, sylwetki właścicieli zakładów gastronomicznych oraz szefów kuchni, aranżacje wnętrz, kalendarz targów i wystaw.

 

Czytelnicy:

Restauracje hotelowe, duże, średnie i małe restauracje, bary i kawiarnie, właściciele restauracji, kierownicy działów żywienia, szefowie kuchni, barmani, bariści i kelnerzy, stacje sanitarno-epidemiologiczne, wojskowe służby kwatermistrzowskie, sanatoria, stołówki szkolne i przedszkolne, wyższe uczelnie i szkoły gastronomiczne, biblioteki naukowe, zakłady produkcyjne i osoby prywatne.

 

Redakcja:

„Przegląd Gastronomiczny”
ul. Ratuszowa 11, pok.717
03-450 Warszawa,
Tel.: (22) 849 09 78, (22) 849 19 24
faks: (22) 849 19 24
e-mail: pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron