Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Czasopismo

„Przegląd Gastronomiczny” to fachowy miesięcznik, który już od 1946 r. wspiera polską gastronomię.
Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych. Współpracujemy z dziennikarzami z USA, Holandii, Szwajcarii i Portugalii, którzy piszą o gastronomicznych trendach w swoich krajach. Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.
Najnowsze trendy, nowinki techniczne, ciekawe pomysły i rozwiązania – wszystko to znajdą Państwo w naszym czasopiśmie.
Miesięcznik „Przegląd Gastronomiczny” dociera do Czytelników wyłącznie poprzez prenumeratę, do której serdecznie Państwa zachęcamy.
Autor za publikację artykułu w „Przeglądzie Gastronomicznym” otrzymuje 5 pkt. MNiSW zgodnie z rozporządzeniem z dn. 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji działalności naukowej.
 
Tematyka:

Praktyka i teoria żywienia zbiorowego w Polsce. Nauka o żywieniu człowieka, technologia gastronomiczna, prezentacja nowoczesnych maszyn i urządzeń, marketing, najnowsze informacje z dziedziny żywienia zbiorowego, porady prawne i podatkowe, porady dla początkujących w zawodach związanych z gastronomią, propozycje szefów kuchni, sylwetki właścicieli zakładów gastronomicznych oraz szefów kuchni, aranżacje wnętrz, kalendarz targów i wystaw.

 

Czytelnicy:

Restauracje hotelowe, duże, średnie i małe restauracje, bary i kawiarnie, właściciele restauracji, kierownicy działów żywienia, szefowie kuchni, barmani, bariści i kelnerzy, stacje sanitarno-epidemiologiczne, wojskowe służby kwatermistrzowskie, sanatoria, stołówki szkolne i przedszkolne, wyższe uczelnie i szkoły gastronomiczne, biblioteki naukowe, zakłady produkcyjne i osoby prywatne.

 

Redakcja:

„Przegląd Gastronomiczny”
ul. Ratuszowa 11, pok.717
03-450 Warszawa,
Tel.: (22) 849 09 78, (22) 849 19 24
faks: (22) 849 19 24
e-mail: pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Aktualności

XII Konkurs Polskich Win w Jaśle

Za nami kolejny Konkurs Polskich Win w Jaśle, jeden z najstarszych i najbardziej prestiżowych konkursów winiarskich w naszym kraju. Jest on organizowany wspólnie przez Jasielskie

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron