Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Festiwal Smaków

W dniach 13-14 maja 2016 roku w Centrum Targowo – Konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się I edycja „Mazury HoReCa festiwal smaków”.

To wydarzenie o nowoczesnym podejściu do branży gastronomicznej i hotelarskiej, skupiające się na organizacji dwustronnych, aranżowanych spotkań pomiędzy wystawcami a odwiedzającymi – giełdy Hosted Buyers. To spotkanie producentów, dystrybutorów i przedstawicieli wiodących firm z Polski i zagranicy. Znakomita okazja do zapoznania się z najnowszymi rozwiązaniami oraz trendami gastronomicznymi i hotelarskimi oraz miejsce idealne do porównania ofert handlowych i zawierania nowych kontraktów. Organizatorzy planują pozyskanie około 100 wystawców, którymi będą producenci żywności oraz jej dystrybutorzy, eksporterzy i importerzy, producenci wyposażenia hotelu i gastronomii, architekci, firmy związane z branżą IT, firmy świadczące usługi dla hoteli oraz media. Odwiedzający (Profesjonalni Kupujący – Hosted Buyers) to głównie właściciele hoteli, restauracji, dyrektorzy hoteli, dyrektorzy techniczni obiektów, kierownicy działów oraz szefowie kuchni.

Dodatkowo wydarzenie w unikalny sposób będzie łączyć formułę B2B z formułą B2C. Jego celem jest także promocja polskiej tradycji kulinarnej, regionalnych i lokalnych producentów żywności oraz zapewnienie licznych atrakcji dla odwiedzających. W formule B2C odbędą się liczne konkursy kulinarne, pokazy wyposażenia oraz festiwal smaków połączony z imprezą plenerową. Zorganizowane zostaną także specjalne strefy targowe, między innymi Strefa Zielona, Strefa Kawy i Herbaty czy Strefa Regionów. Wydarzenie uświetni także swoją obecnością Karol Okrasa.

Mazury HoReCa festiwal smaków to nie tylko doskonała okazja do nawiązania kontaktów biznesowych dla przedsiębiorców z branży hotelarskiej i gastronomicznej, ale także wspaniały pomysł do rodzinnego spędzenia czasu podczas proponowanych atrakcji.

Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl

 

logo2    M 04850 f

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron