W dniach 4-15 marca 2024 w ośmiu miastach w Polsce odbędzie się kolejna edycja Seminariów Lodziarskich organizowanych przez Przedsiębiorstwo Savpol i partnerów. Jest to cykl spotkań skupiających się na wymianie wiedzy głównie z zakresu produkcji lodów, deserów lodowych, trendów. To idealna okazja, aby wziąć udział w pokazach na żywo.
Event skierowany jest do osób szukających inspiracji i nowatorskich pomysłów na nadchodzący sezon lodowy 2024. Podczas seminariów nie zabraknie prezentacji nowości przygotowanych przez firmę Fabbri, aktualnych oraz nachodzących trendów w branży, testowania maszyn oraz degustacji przepysznych lodów rzemieślniczych. Mistrzowie lodziarstwa pokażą cały proces produkcji, doradzą w wyborze najlepszego sprzętu, jak i surowców.
Spotkania odbędą się w następujących terminach: Gdańsk (04.03), Grudziądz (05.03), Poznań (07.03), Warszawa (08.03), Wrocław (11.03), Gliwice (12.03), Kraków (14.03), Rzeszów (15.03).
Razem z nami będą również partnerzy: Fabbri, Valmar, Miran Ice Cones, Modecor, Elmeco, Coldelite, Malongo.
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny po wcześniejszej rejestracji. Liczba osób jest ograniczona, dlatego decyduje kolejność zgłoszeń.
Więcej informacji: https://savpol.pl/seminaria-lodziarskie-2024
„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.